Τι καιρό θα κάνει μέχρι και τα Χριστούγεννα;;

Ακολουθεί η πρόβλεψη του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου.

%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b92

Για την Πέμπτη 22-12-2016 στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα Ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για την Παρασκευή 23-12-2016, ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος και στα υπόλοιπα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά -ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για το Σάββατο 24-12-2016, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή 25-12-2016 ανήμερα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή περαιτέρω άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Πηγή: iefimerida.gr