Η πρωτοτυπία του WD (Wild Drawing)!

(Lion of Kea: στο πλαίσιο του «Tetrapolis Cultural Festival», Κέα, 2013)

γκραφιτι_αθήνα2

Ο WD (Wild Drawing) είναι ένας καλλιτέχνης της street art που πρέπει να μάθεις γιατί ξεχωρίζει ανάμεσα στους υπόλοιπους για τα ζωντανά έργα του στους τοίχους της Αθήνας (κι όχι μόνο), οι οποίοι είναι σαν σου «μιλούν» καθώς περπατάς. Ο WD ξεκίνησε την πορεία του ως street artist από το 2000 στο Μπαλί (κατάγεται από εκεί) επιλέγοντας συνειδητά να ζωγραφίζει στο δρόμο και όχι σε κάποια γκαλερί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δεις κάποιο έργο του σε εκθεσιακούς χώρους έργων τέχνης.

Η πρωτοτυπία στα έργα του εντοπίζεται, αρχικά, στα μέρη που επιλέγει να τα πραγματοποιήσει, που, αρκετοί από εμάς, θα λέγαμε ότι εάν δεν ήταν street artist, θα ήταν φωτογράφος. Στη συνέχεια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι η χρήση έντονων χρωμάτων, το βάθος των σκιών που μετατρέπει αυτό που ζωγραφίζει σε ζωντανά σχήματα και ο συμβολισμός αυτών. Για παράδειγμα, κάθε έργο έχει συμβολικό χαρακτήρα και συναρτάται άμεσα με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις στη χώρα μας.

Αυτό επιβεβαιώνεται και γίνεται γνωστό έντονα στην Ελλάδα από τη διάσημη κουκουβάγια στο Μεταξουργείο, το 2016, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «το μικρό Παρίσι των Αθηνών» στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου, το οποίο – πρόσφατα – βανδαλίστηκε φέτος και πρόκειται να αποκατασταθεί από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών. Το έργο ονομάστηκε «Knowleadge speaks – Wisdom listens», που είναι απόφθεγμα του Jimi Hendrix και φυσικά, συμβολίζει το πρόσωπο της θεάς Αθηνάς.

grafitti2

Όμως κι άλλα έργα του περνούν το μήνυμα που κατά καιρούς χρειάζεται η Ελλάδα και η Ευρώπη να ακούσει, όπως ο «Άνεργος Κλόουν», το «House of Venom» στο Πολυτεχνείο (αυτές τις ημέρες). Ακόμη, έχει αγγίξει κι άλλα ευαίσθητα θέματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως τον ρατσισμό, τις διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, ανάδειξη θεμάτων κλειστών κοινωνιών (Κρήτη) κ.ά.

Έτσι, λοιπόν, εάν δεν τον γνωρίζεις, είναι η ευκαιρία τώρα να τον μάθεις!

Facebook Page: https://www.facebook.com/WD.street.art/?fref=ts

Instagram: https://www.instagram.com/wd_wilddrawing/?hl=el
————

Από την Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου