Menu

Αυτά που τραβάμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ήρθε η ώρα να τα μαρτυρήσουμε

Ισχύει το ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διευκολύνουν αρκετά – ακόμη και τους ανθρώπους που έχουν αυτοκίνητο. Ισχύει ότι με το μετρό φτάνεις στον προορισμό σου σε μονάδα μέτρησης χρόνου #ντετε #τσακ_μπαμ #στο_πι_και_το_φι. Οκ.

mesametaforas2

Όμως, θα σας παρακαλούσα να εστιάσετε στα παρακάτω θεματάκια που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι λες και φωνάζουν ελέησον (ημέρες που έρχονται κιόλας). Δεν θα σταθώ στις αργίες, διαμαρτυρίες στο κέντρο, απεργίες, καθυστερήσεις και ό,τι άλλο δικαιούνται οι άνθρωποι που εργάζονται στα ΜΜΜ. Σκέψου λίγο εσύ που γκρινιάζεις, ναι, ότι αυτοί οι άνθρωποι έστω κι αν είναι ορισμένες φορές αγενείς, είναι ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ στο τιμόνι ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Ας επανέλθουμε, ωστόσο, στο ζήτημα που θέλω να θίξω το οποίο ήταν στην αρχή «οι 10 πιο ενοχλητικοί τύποι στα ΜΜΜ». Μετά, συνειδητοποίησα, ότι δεν είναι 10. Πιστεύω ότι μπορώ να το πω αυτό καθώς κυκλοφορώ καθημερινά με τα ΜΜΜ αρκετά χρόνια διότι πρώτον δεν έχω αυτοκίνητο / μηχανή / τρακτέρ και δεύτερον διότι με βολεύει. Δεν γνωρίζω αν αυτό το φαινόμενο (πια, ναι, φαινόμενο) συμβαίνει μόνο στην ελληνική πραγματικότητα αλλά σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει είναι ελληνικός.

Μιλάω, προφανώς, για αρκετούς ανθρώπους που είναι «κοσμάρα» μέσα στα ΜΜΜ. Να αρχίσω να πυροβολώ εκείνους που στέκονται μπροστά στην πόρτα οποιουδήποτε Μέσου σαν να μην υπάρχει αύριο γιατί «βιάζονται» (κατεβαίνουν σε  πέντε στάσεις τουλάχιστον μετά από αυτή που σου λένε) ενώ το υπόλοιπο λεωφορείο / μετρό / τραμ είναι εξωφρενικά άδειο. Στη συνέχεια έχουμε τις ΚΥΡΙΕΣ εκείνες κάποιας ηλικίας μεγαλύτερης από τη δική σου που, ενώ, πονούν φοβερά σε κάποιο σημείο του σώματος, τρέχουν σαν τον Κεντέρη όταν ανοίξουν οι πόρτες του άδειου Μέσου για να πιάσουν θέση.

Ακόμη, να μην ξεχάσω, τους «περίεργους» του Μέσου. Είναι λογικό να μην έχεις που να κοιτάξεις, οκ. Είναι λογικό να πέσει το βλέμμα σου πάνω μου, οκ. Το λογικό δεν το βρίσκω κάπου στο να με κοζάρεις πάνω από 5 δευτερόλεπτα κι ας είσαι ηλικιωμένος, με καπέλο, ή με οτιδήποτε άλλο. Φυσικά, δεν μπορώ να παραλείψω τα ΠΑΙΔΑΚΙΑ (κοριτσάκια και αγοράκια ηλικίας 14 – 17 ετών) τα οποία κάνουν χειρότερο θόρυβο και από τα μωρά που είναι στα καρότσια τους. Ο θόρυβος αυτός είτε προέρχεται από πίεση λόγω υποχρεώσεων (πρέπει να ξεσπάσουν ΔΗΜΟΣΙΑ) είτε προέρχεται από τη μαγκιά του Ryan Gosling που ξέμεινε σε αυτά και μερικές φορές υπό μουσική υπόκρουση.

Προς το παρόν, αυτά είχα να γράψω. Θα επανέλθω με άρθρο – αφιέρωμα νούμερο δύο. Απειλώ!

Leave a Reply

Exit mobile version