ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τα ελληνικά t-shirts: “Cretoons”

1. Πότε ξεκίνησε το brandCretoons”;

Είναι πολύ μεγάλη ιστορία… αλλά θα στην πω.

Σε ηλικία 3 ετών έπιασα ένα μαρκαδόρο και μουτζούρωσα ένα τοίχο, ένα χαλί, ένα τραπεζάκι και ένα σκυλάκι…. (η πρώτη απόπειρα για τα Cretoons ήταν μια παταγώδης αποτυχία!) Μεγαλώνοντας, το αριστερό μου χέρι ζωγράφιζε ακατάπαυστα σουρεαλιστικές φιγούρες, σε αντίθεση με το δεξί το οποίο δεν είχε καμία κλίση στην ζωγραφική. “Με το δεξί μόνο να ξύνεται μπορεί” έλεγε και ξανάλεγε ο δάσκαλος.

Τα χρόνια περνούσαν και τα σχέδια με τα παράξενα βλέμματα γέμιζαν ατελείωτες σελίδες, χαρτοπετσέτες, τοίχους, τραπεζάκια και το σκύλο μας. (Ο σκύλος το διασκέδαζε σε αντίθεση με τον τοίχο που παρέμενε απαθής). Σαρδόνια, μπλαζέ, βαριεστημένα βλέμματα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στις σημειώσεις του σχολείου, του στρατού, του γραφείου μου. Μέχρι που την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου του 2015 στις 14:53:12 αποφάσισα να φορέσω κρητικό σαρίκι στα σχέδια μου και να σχεδιάσω μια σειρά t-shirt. Αμέσως το μετάνιωσα… και το project Cretoons ξεκίνησε με κάθε επισημότητα την επομένη!

cretoons1

cretoons2

2. Πως προέκυψε η ιδέα και ποιος κρύβεται πίσω από αυτά τα πρωτότυπα σχέδια;

Οι φίλοι…. “Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι”! Αυτοί φταίνε για όλα. ΓΙΑ ΟΛΑ. Εγώ δηλώνω για άλλη μια φορά ΑΘΩΟΣ! Οι χαρακτήρες των Cretoons χαρακτηρίζονται, τόσο από την αψάδα του βλέμματος, όσο και από το μπλαζέ τους ύφος. Αντιμετωπίζουν στωικά,  σατιρικά, άνετα, σχεδόν ότι τους ζητήσω. Καυτηριάζουν εικόνες γύρω από την ζωή, τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία του τόπου μας.

3. Σε τι κοινό απευθύνεται;

Τα Cretoons απευθύνονται σε όλους!

Τα βάζουν περισσότερο… αυτοί που τους κάνουν, και πάνω από όλα αυτοί που τους αρέσουν…. Σε ένα μόνο το βάλαμε με την βία… και τώρα τον παρακαλάμε για να το βγάλει! Τάκη αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, το μπλουζάκι θέλει πλύσιμο….

cretoons3

cretoons4

4. Γνωρίζουμε ότι υπήρξε μεγάλη επιτυχία στην έκθεση “Greek Brand New” στην οποία παρευρεθήκατε. Ποια τα συναισθήματα σας;

Η παρουσία μας στην έκθεση “Greek Brand New” ήταν η πρώτη εξωστρεφής κίνηση. Τα Cretoons έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους επισκέπτες και αυτό μας γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό.

cretoons6

5. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

Να εμπλουτίσουμε την γκάμα τόσο των σχεδίων όσο και την γκάμα των προϊόντων μας. Να χάσω και 2 κιλά

6. Κλείνοντας, που μπορεί να σας βρει κάποιος ώστε να προμηθευτεί τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας μπορείτε πολύ εύκολα να τα παραγγείλετε μέσα από την σελίδα μας στο Facebook.com/cretoons, καθώς επίσης και από επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.