Κλειστό το κέντρο από τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά

Με τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις και πορείες τα εργατικά συνδικάτα τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά. 

παμε

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί σωματεία και επιτροπές αγώνα από τους κλάδους Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Τροφίμων – Ποτών, Τύπου – Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών -ριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ. Συνδικάτα Επισιτισμού – Τουρισμού, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Μεσογείων, Συνταξιούχων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί σύλλογοι. Σωματεία και επιτροπές αγώνα από τον κλάδο της Υγείας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Ανατολικού Τομέα. Σωματεία και επιτροπές αγώνα των ΟΤΑ και της Δημόσιας Διοίκησης, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.

Η πορεία του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί από το Σύνταγμα, πρόκειται να κατευθύνει προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Μέχρι στιγμής η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική ενώ η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Πανεπιστημίου, στη Σταδίου,στην Ακαδημίας, στην Αμαλίας, στην Οθωνος και στην Φιλελλήνων.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό σήμερα, Πρωτομαγιά, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως της λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα τρόλεϊ και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ επομένως κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

—–

Πηγή: protothema.gr