3 παραδοσιακά καφέ στην περιοχή της Πλάκας που θα σε μαγέψουν!

  1. Γλυκύς (Αγγέλου Γέροντα 2, καθημερινά από τις 10.00 π.μ – 1.00 μ.μ) .

Ο Γλυκύς είναι ένα παραδοσιακό καφέ(νέ) – μεζεδοπωλείο, το οποίο κρατά 40 χρόνια. Όπως αναγράφεται και στην επίσημη ιστοσελίδα (http://glykys.gr/) του «το καφεδάκι, το τσιπουράκι & οι σπιτικοί μεζέδες σας περιμένουν χειμώνα καλοκαίρι». Η διακόσμηση (και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέρος) και μόνο μπορεί να με κάνει να νιώσω τόσο οικεία όσο οικεία με κάνει να νιώθω η βεράντα μου. Εσωτερικά διακρίνεται για τα παλιά έπιπλα και καρέκλες – αντίκες και φυσικά, για τις κορνίζες του από παλιές ελληνικές – και μη – ταινίες. Εξωτερικά να δώσετε πολλά φιλιά στη μασκότ του μαγαζιού, την υπέροχη μαύρη γατούλα που έχει φετίχ να κυκλοφορεί με τη γλώσσα έξω.

γλυκυς_καφε

  1. Διόσκουροι (Διοσκούρων 13, καθημερινά από τις 8.30 π.μ – 1.00 μ.μ) – http://www.dioskouriathens.gr/ .

Οι Διόσκουροι είναι ένα άλλο παραδοσιακό καφενείο – μεζεδοπωλείο, το οποίο βρίσκεται και αυτό στην Πλάκα και 5 λεπτά από το σταθμό μετρό Μοναστηράκι αν στρίψεις αριστερά βγαίνοντας κι όλο ευθεία και μετά πάλι αριστερά κι ευθεία (γενικά, κοψ’το σύριζα αριστερά ρε παιδί μου – το αριστερά όπως το καταλαβαίνεις). Εκεί, όταν φτάσεις, θα δεις ότι υπάρχει φύση και ίσως αισθανθείς λίγο ότι είσαι στο χωριό σου ή σε νησί. Είναι μέσα στο πράσινο και στα δεξιά σου δεν έχει τίποτε άλλο παρά μόνο αυτό. Εννοείται ότι θα είσαι out εάν δεν πάρεις ποικιλία και ουζάκι.

διοσκουροι

  1. Οιωνός (Κυδαθηναίων 31 και Αγγέλου Γέροντα 7, καθημερινά από τις 8.30 π.μ – 1.00 μ.μ) – http://www.oionos-cafe.gr/ .

Ο Οιωνός είναι το παραδοσιακότατο καφέ στην κεντρική πλατεία της Πλάκας (ναι, αυτή που δεν φαίνεται με ένα άγαλμα). Μη φοβάστε, είναι πάντα καλός «οιωνός». Ο Γιώργος, ο café – man και bar – man φτιάχνει εξαιρετικό καφέ ακόμη κι όταν στα έξω τραπέζια έχει 50 τουρίστες. Το εσωτερικό του καφέ, κατά την προσωπική μου θέση, είναι το πλέον κατάλληλο για χειμώνα: σκηνικό με αναπαυτικούς καναπέδες, ζεστή σοκολάτα και ξύλινο τζάκι.

οιωνός