Το Μουσικό Καφενείο στολίζει με την παρουσία του το πάρκο της Νέας Σμύρνης

μουσικό_καφενείο3

Το Μουσικό Καφενείο βρίσκεται στο πάρκο της Νέας Σμύρνης (Πλ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 7), ακριβώς πάνω στην πλατεία και δίπλα από το χώρο του δημόσιου αλλά οργανωμένου από το Δήμο parking. Η αλήθεια είναι ότι απ’ έξω, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει – σχεδόν – με όλα τα υπόλοιπα καφενεδάκια και μπαράκια που έχεις και έχω πάει. Wrong. Μην κρίνεις για να μην κριθείς. Σας το λέω γιατί όταν είχα πάει πρώτη φορά, έκρινα πριν μπω.

Πιο συγκεκριμένα, η διακόσμηση του μαγαζιού μπορεί να περιγραφεί με τον όρο «εναλλακτική» αλλά μη νομίζεις ότι οπωσδήποτε αυτός ο όρος πλησιάζει μόνο τη ροκ, μέταλ και dark ατμόσφαιρα. Αρχικά, υπάρχουν πολλά χρώματα σε αντικείμενα όπως π.χ πίνακες, καθρέφτες συνδυασμένα με έναν περίεργα αρμονικό τρόπο μεταξύ τους. Ακόμη και ο μεγάλος βάτραχος στο βάθος μέσα από το τζάμι που αναβοσβήνει το βράδυ, φαίνεται οικείος.

μουσικό_καφενείο

Οι σερβιτόροι – ες και ο εκάστοτε μπάρμαν ήταν και είναι πάντα ευγενικοί – ές για να μην θυμηθώ τη Τζο, η οποία πραγματικά σήκωνε άτομα από τα τραπέζια και τα καθίσματα να χορέψουν swing και rock & roll. Ναι, απ’ ότι καταλάβατε, το Μουσικό Καφενείο μπορεί να γίνει στέκι παρεών όπως είχε γίνει και για τη δική μου παρέα τέσσερα χρόνια και για άλλους φυσικά περισσότερα. Κι αν δεν έχεις παρέα, σίγουρα θα βρεις εκεί και θα κάνεις γνωριμίες χρόνων. Βέβαια, όχι μόνο φιλίες. Αυτό το μέρος είναι κατάλληλο και για ραντεβού. Από μουσική, εκτός από τα προαναφερθέντα είδη, παίζουν reggae, folk, indie rock, glam rock, jazz και άλλα είδη που ενδεχομένως τώρα μου ξεφεύγουν.

μουσικό_καφενείο2

Το καλύτερο απ’ όλα δεν σας το είπα! Όποιον καφέ πάρεις – 2 ευρώ. Μπυρίτσα; 3 ευρώ. Γενικά, αντιλαμβάνεστε το ότι τέτοια μαγαζιά έχουν πιάσει το νόημα της ζωής: αν είναι να πάτε, να φροντίσετε να πάτε σχετικά νωρίς, γιατί πάντα έχει κόσμο (διαφόρων τύπων ανθρώπων, από φοιτητές μέχρι δικηγόρους και διαφημιστές)!