Νέες ταινίες στο σινεμά [18/5 – 24/5]

Ο ΤΟΙΧΟΣ

τοιχος

Σκηνοθεσία: ΝΤΑΓΚ ΛΑΙΜΑΝ
Σενάριο: ΝΤΟΥΕΪΝ ΓΟΥΟΡΕΛ
Ηθοποιοί: ΑΑΡΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΟΝ ΣΙΝΑ, ΣΠΕΝΣΕΡ ΤΟΜΑΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι Άαρον Τέιλορ Τζόνσον και Τζον Σίνα πρωταγωνιστούν ως Αμερικανοί στρατιώτες, παγιδευμένοι πίσω από ένα τοίχο που καταρρέει, προσπαθώντας να κρυφτούν από το στόχαστρο ενός ελεύθερου σκοπευτή. Η δύναμη και το πνεύμα τους δοκιμάζονται όσο παλεύουν να παραμείνουν ζωντανοί και να εντοπίσουν την απειλή.

ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΔΥΟ

προφίλ

Σκηνοθεσία: ΣΤΕΦΑΝ ΡΟΜΠΕΛΙΝ
Σενάριο: ΣΤΕΦΑΝ ΡΟΜΠΕΛΙΝ
Ηθοποιοί: ΠΙΕΡ ΡΙΤΣΑΡΝΤ, ΓΙΑΝΙΣΣ ΛΕΣΠΕΡΤ, ΦΑΝΗ ΒΑΛΕΤ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

O Πιερ είναι ένας 75χρονος χήρος που ζει μοναχικά από τότε που έχασε την γυναίκα του. Η κόρη του, του χαρίζει έναν υπολογιστή ελπίζοντας να του εξιτάρει την περιέργεια και να τον βοηθήσει να γνωρίσει καινούριους ανθρώπους. Με την βοήθεια του Άλεξ, ενός νεαρού καθηγητή πληροφορικής, ο Πιέρ αρχίζει το «σερφάρισμα» και σύντομα ανακαλύπτει ένα site γνωριμιών. Χρησιμοποιώντας το όνομα του Άλεξ, ο Πιερ γνωρίζει την «Flora63», μία νεαρή φυσιοθεραπεύτρια και σύντομα μαγεύεται από την γοητεία της. Αυτή αντίστοιχα μαγεύεται από το κομψό και ασυνήθιστο προφίλ του και του ζητάει να βγουν. Ο Πιερ νιώθοντας παγιδευμένος αλλά ταυτόχρονα και ενθουσιασμένος, δέχεται να βγει με την κοπέλα αλλά θα πρέπει να πείσει τον Άλεξ να πάει αυτός στην θέση του.

ALIEN: COVENANT

alien

Σκηνοθεσία: ΡΙΝΤΛΕΪ ΣΚΟΤ
Σενάριο: ΤΖΟΝ ΛΟΓΚΑΝ
Ηθοποιοί: ΜΠΙΛΙ ΚΡΑΝΤΑΠ, ΜΑΪΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ, ΚΑΘΡΙΝ ΓΟΥΟΤΕΡΣΤΟΝ, ΚΑΡΜΕΝ ΕΤΖΟΓΚΟ, ΝΤΑΝΙ ΜΑΚΜΠΡΑΪΝΤ, ΝΤΕΜΙΑ ΜΠΙΣΙΡ, ΤΖΟΥΣΙ ΣΜΟΛΕΤ, ΚΑΛΙ ΧΕΡΝΑΝΤΕΖ, ΕΪΜΙ ΣΕΪΜΕΤΖ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με το «Alien: Covenant», το δεύτερο μέρος της prequel τριλογίας που ξεκίνησε με το «Προμηθέας», στο σύμπαν που δημιούργησε ο ίδιος πίσω στο 1977 με το «Alien» – ένα από τα πιο σημαντικά έργα επιστημονικής φαντασίας σε ολόκληρη την ιστορία του κινηματογράφου. Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο – ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ (Μάικλ Φασμπέντερ), επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.