Η εκπομπή RADIOactive του Spam Radio Gr!

radioactive3

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;  

«Είμαστε οι RADIOactive (trip edition) με την Σεμίνα Τσοκανά και την Ειρήνη Ζέρβα-Ζαριτοπούλου. Το όνομα προήλθε τελείως τυχαία. Σκεφτόμασταν με την Ειρήνη ένα όνομα που να μείνει , ώστε να μην αλλάζουμε κάθε χρόνο. Ώσπου μια μέρα με παίρνει τηλέφωνο η Ειρήνη και μου λέει το RADIOactive πως σου φαίνεται; Ε και καθιερώθηκε!».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Φυσικά την πρώτη φορά ήταν αμήχανα, γιατί δεν είχαμε συνυπάρξει ξανά σαν δίδυμο σε ραδιόφωνο, αλλά ήταν μέχρι να το βρούμε. Είχαμε χημεία από την αρχή και έτσι δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα».

Πότε άρχισε η εκπομπή;  

«Η εκπομπή άρχισε στο 2ο έτος τον Οκτώβρη. Εγώ (Σεμίνα) έκανα στο πρώτο έτος ραδιόφωνο μόνη μου, όμως είναι πολύ διαφορετικό και πιο ευχάριστο να έχεις δίδυμο».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η εκπομπή μας έχει θέμα τα ταξίδια, που τόσο αγαπάμε κι εγώ κι η Ειρήνη. Ξεκινήσαμε με την Ελλάδα, πήγαμε Ευρώπη και τώρα είμαστε σε τροπικά μέρη ανά τον κόσμο. Προσπαθούμε να δώσουμε στους ακροατές όσο το δυνατόν πιο πρακτικές πληροφορίες μπορούμε, χωρίς να τους κουράζουμε με όλα τα ιστορικά στοιχεία κάθε τόπου».

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Σεμίνα: Ναι εννοείται θα το κυνηγήσω στο άμεσο μέλλον γιατί με εκφράζει αρκετά και ο χρόνος μου περνάει δημιουργικά. Ειρήνη: Ναι και εγώ θέλω να το κάνω επαγγελματικά κάποια στιγμή».

RADIOACTIVE

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Ναι, έχουμε μερικούς ακροατές που μας ακούνε και κάποιες φορές αφήνουν σχόλια στο Chat. Δεν έχει τύχει να μας στείλει κάποιος τελείως άγνωστος μήνυμα, αλλά έχει συμβεί να μου στείλει ένας φίλος από το facebook, με τον οποίο δεν μιλάμε συχνά. Είδε μια ανάρτηση στην ομάδα μας στο Facebook, άκουσε την εκπομπή και μου έστειλε ότι του άρεσε».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Την playlist την επιμελείται κυρίως η Ειρήνη. Έχουμε συγκεκριμένα τραγούδια που παίζουμε κάθε εβδομάδα, αλλά προσθέτουμε και τραγούδια που έχουν σχέση με τον εκάστοτε προορισμό που θα μιλήσουμε».

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Εγώ (Σεμίνα) είχα πληροφορηθεί στο 1ο έτος από μια κοπέλα μεγαλύτερου έτους από εμένα ότι το ΕΜΠΟ έχει ραδιοφωνικό σταθμό. Μου άρεσε πολύ η ιδέα και έτσι έστειλα e- mail στο σταθμό. Στη συνέχεια, το έμαθε κι η Ειρήνη κι από την επόμενη χρονιά ξεκινήσαμε μαζί. Το ΕΜΠΟ έχει και την διαφήμιση και την κατεύθυνση του πολιτισμού. Εμένα εξ αρχής με ενδιέφερε η δημοσιογραφία.

Εμένα (Ειρήνη) με ενδιαφέρει το ραδιόφωνο, αλλά όχι τόσο η δημοσιογραφία».

RADIOACTIVE2

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Είναι καλό γενικά για το σταθμό να συνεργάζεται με τέτοιους οργανισμούς, για να γίνει ευρέως γνωστό και έξω από το Παντοίο Πανεπιστήμιο. Φαίνεται – επίσης – και ο χαρακτήρας του ραδιοφώνου με αυτόν τον τρόπο. Αφού πρόκειται για ένα κατεξοχήν φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό, δεν θα μπορούσε παρά να συνεργαστεί με ένα εξ ίσου φοιτητικό site».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Το Spam Radio είναι ένας ερασιτεχνικός διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός, που απαρτίζεται από φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα μπορούσε το Πάντειο να ενδιαφέρεται περισσότερο για το Spam, όπως να μας παρέχει μικρόφωνα, κονσόλες και προγράμματα, γιατί μέχρι στιγμής τα εξαρτήματα τα έχουν προσφέρει οικειοθελώς κάποιοι καθηγητές. Δεν εμποδίζει κανέναν φοιτητή να κάνει εκπομπή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, τους αναγκαίους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε. Αυτοί δίνουν και το χαρακτήρα στο σταθμό».

radioactive4

Σας ευχαριστώ πολύ!

«Εμείς ευχαριστούμε».

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/RADIOactive-624689137634076/?fref=ts

Instagram: @radioactive.trips