Η εκπομπή Χατ – Τρικ του Spam Radio Gr!

Η εκπομπή Χατ – Τρικ του Spam Radio Gr!

χατ_τρικ

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;  

«Α:  Λέγομαι Αργυρώ Φλώκου

Π. : Το όνομά μου είναι Παναγιώτης Παινέσης

Σ. : Ονομάζομαι Σπύρος Δελαπόρτας

Η εκπομπή μας ονομάζεται «Χατ-Τρικ», και προέκυψε από τον ομώνυμο ποδοσφαιρικό όρο».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Α. : Υπήρχε λίγο άγχος αλλά και ενθουσιασμός

Π. : Την πρώτη φορά που μίλησα στο μικρόφωνο και άκουσα την φωνή μου στα ακουστικά, σταμάτησα να μιλάω εντελώς απότομα για να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε, ήταν κάτι τελείως πρωτόγνωρο για εμένα. Ήμουν πολύ αγχωμένος και μέχρι να βρω την ένταση που ήθελα να μιλάω, και τη σωστή απόσταση από το μικρόφωνο μου πήρε ώρα. Με τον καιρό όλα αυτά φαντάζουν πολύ απλά.

Σ. : Την πρώτη φορά που μίλησα «ζωντανά», με είχε κυριεύσει κυρίως το άγχος και μια προκατάληψη ότι η φωνή μου θα ακούγεται παράξενα και άσχημα. Τελικά όλα πήγαν καλά».

Πότε άρχισε η εκπομπή;

«Η εκπομπή άρχισε στα μέσα Οκτώβρη του 2016».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η θεματολογία της εκπομπής είναι τα αθλητικά, κυρίως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αλλά και πιο «μικρά» αθλήματα».

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Α. : Το ραδιόφωνο είναι ένα από τα μέσα που με ενδιαφέρει πολύ, οπότε σίγουρα θα επιθυμούσα να ασχοληθώ με αυτό.

Π. : Ναι είναι κάτι που θα το ήθελα πάρα πολύ, αλλά και κάτι που θέλει τρομερή εξάσκηση, και γερά νεύρα.

Σ. : Είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ σοβαρά, και όσο περνάει ο καιρός μαθαίνω περισσότερο. Αρχίζω και το αγαπάω αρκετά, και ευελπιστώ να έχω μέλλον».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Το «Χατ-τρικ» έχει ένα σχετικά μικρό, αλλά σταθερό κοινό, με το οποίο φροντίζουμε να έχουμε άμεση επαφή σε κάθε εκπομπή. Έχει τύχει να δεχτούμε και μηνύματα από άτομα εκτός σχολής και του κύκλου μας. Είναι πολύ καλό αυτό».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Κάθε εβδομάδα βάζουμε μια δική μας playlist, που την προσαρμόζουμε στα δικά μας γούστα, αλλά κυρίως στα γούστα που ταιριάζουν στο περιβάλλον του Spam».

χατ_τρικ2

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Α. : Γενικότερα, η δημοσιογραφία ήταν ο κλάδος που με ενδιέφερε εξαρχής. Όσον αφορά, το ραδιόφωνο, είναι το μέσο με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά και γι αυτό σκέφτηκα πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία εξάσκησης και πρακτικής.

Π. : Από μικρός θεωρούσα το ραδιόφωνο σαν κάτι το εντυπωσιακό, ένα μέσο άμεσο και συναρπαστικό. Αφού το συγκεκριμένο τμήμα μου έδωσε αυτό την ευκαιρία αποφάσισα να το δοκιμάσω. Μου πήρε ένα χρόνο που σκεφτόμουν πως δεν θα ήμουν οκ να μιλάω, αλλά τελικά όταν ήρθα σε επαφή με το αντικείμενο κατάλαβα ότι απλά το μεγαλοποιούσα.

Σ. : Συνήθιζα από παλιά να ακούω ραδιόφωνο και εκπομπές πάνω στο αντικείμενο, οπότε όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία του Spam, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Ήθελα κιόλας να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία, και η απόφαση δεν ήταν καθόλου δύσκολη».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Α. : Είναι πολύ σημαντική κάθε συνεργασία που μπορεί να έχει ο σταθμός με κάθε φορέα. Η προώθηση και η στήριξη μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει.

Π. : Ο, τι συνεργασία πραγματοποιείται είναι σημαντική πιστεύω, γιατί το σπαμ είναι ένας σταθμός που χρειάζεται περισσότερη προώθηση, για να φανεί και ακόμα περισσότερο η τεράστια αυτή προσπάθεια των φοιτητών, και να ακουστεί η φωνή τους σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Σ. : Πιστεύω ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το Spam επιλέγει να συνεργαστεί με νεανικές πρωτοβουλίες, αλλά και κέντρα που μόνο κέρδη μπορούν να του αποφέρουν. Όσον αφορά το Youthspot, κάθε βοήθεια και χορηγία είναι ευπρόσδεκτη για έναν σταθμό, και κυρίως για έναν νεανικό σταθμό, όπως είναι ο Spam».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Α. : Το spam radio δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του ραδιοφώνου και γίνεται σε γενικές γραμμές μια καλή προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία μπορούν να βελτιωθούν ενώ θα μπορούσε να είχε διαφημιστεί λίγο περισσότερο

Π. : Μια σπουδαία προσπάθεια του Παντείου Πανεπιστημίου, που θα βοηθήσει πολλούς φοιτητές να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο, να περάσουν καλά, και να έρθουν πιο κοντά με τους συμφοιτητές τους. Ελπίζω να μην σταματήσει ποτέ, και να αντιμετωπιστεί ζεστά και από τις μετέπειτα γενιές.

Σ. : Είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί, που μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μπορούμε και ασκούμε αυτό που αγαπάμε, το ραδιόφωνο. Ελπίζω να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός για πολλά χρόνια, και να το αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο ο νέος κόσμος».

Σας ευχαριστώ πολύ!

«Εμείς ευχαριστούμε!»

 χατ_τρικ3

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/hattrickspam/?pnref=story

Instagram: @hattrickspam