Η εκπομπή Spam Αφιέρωμα του Spam Radio Gr!

spam2

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;  

«Το όνομα μου είναι Σπύρος Σερέτης και σπουδάζω στο τμήμα Επικοινωνίας , Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Η εβδομαδιαία μου εκπομπή στο Spam Radio έχει το όνομα “Spam Αφιέρωμα’’ . Το όνομα αυτό ήταν ό,τι πιο απλό και αντιπροσωπευτικό μπορούσα να σκεφτώ για τη συγκεκριμένη εκπομπή».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Στην πρώτη μου εκπομπή ήμουν ενθουσιασμένος και συνάμα ιδιαίτερα αγχωμένος. Το κλίμα του σταθμού με είχε εντυπωσιάσει και το ραδιόφωνο είναι κάτι που πάντα μου άρεσε , χώρις αυτό να σημαίνει ότι δεν είχα και πολύ άγχος που θα έκανα την πρώτη ραδιοφωνική μου εκπομπή . Βέβαια , σε κάθε εκπομπή προσαρμόζομαι καλύτερα και μαθαίνω περισσότερα».

Πότε άρχισε η εκπομπή;  

«Η πρώτη μου εκπομπή ήταν ανήμερα της γιορτής μου ! 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 μίλησα για πρώτη φορά στον << ραδιοφωνικό >> αέρα».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η εκπομπή μου όπως πληροφορεί και ο τίτλος της πρόκειται για μία εκπομπή αφιερωμάτων . Κάθε εβδομάδα κάνω εκτενή αναφορά ή σε κάποιο διάσημο καλλιτέχνη από το χώρο της μουσικής ή σε κάποιο μουσικό ρεύμα ή διαμορφώνω το <<δικό μου >> αφιέρωμα».

spam

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Βέβαια ! Το ραδιόφωνο είναι κάτι που πάντα με ενθουσίαζε . Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να ασχοληθώ και επαγγελματικά .Θα το ήθελα πολύ !».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή

σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Η αλήθεια είναι ότι το πιο φανατικό μου κοινό είναι οι φίλοι και η οικογένεια μου . Κατά καιρούς μου έχουν στείλει μηνύματα και πρόσωπα τα οποία δεν γνωρίζω και αυτό ήταν κάτι που με έκανε να χαρώ ιδιαίτερα».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας

αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Οι playlists είναι προσαρμοσμένες από εμένα ! Βέβαια συνήθως επιλέγω κομμάτια που ξέρω ότι είναι ιδιαίτερα αγαπημένα στο ευρύ κοινό».

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Από μικρός άκουγα ραδιόφωνο και το έχω συνδέσει στο μυαλό μου με πολύ ωραίες στιγμές της ζωής μου . Η δουλειά του ραδιοφωνικού παραγωγού είναι κάτι που πάντα είχα στο μυαλό μου . Μάλιστα, και στα σχολικά μου χρόνια είχα επιδιώξει να φτιάξω ένα web radio με την παρέα μου , χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε ένα σταθμό , ο οποίος έχει πραγματοποιήσει τόσο ενδιαφέρουσες συνεργασίες . Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα να μαθαίνω ότι το εγχείρημα του Spam Radio παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Ως παραγωγός για μένα το Spam Radio είναι μία ιδανική ευκαιρία για όλους εκείνους που αγαπούν το ραδιόφωνο να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και να ξεκινήσουν μία ενδεχόμενη πορεία στο χώρο . Από την άλλη , ως ακροατης θεωρώ ότι το Spam Radio είναι ένας σταθμός με μεγάλη μουσική << γκάμα >> και συνάμα χαρακτήρα , ο οποίος λείπει από το σημερινό ραδιόφωνο».

Σε ευχαριστώ πολύ!

«Εγώ ευχαριστώ».

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/Spam-%CE%91%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-384097088592359/?fref=ts

Instagram: @spyros_seretis