Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας

Άρχισε από το πρωί σήμερα η μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους 18.000 αποφοίτους των ΕΠΑΛ της χώρας που διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ αύριο ξεκινά ο εξεταστικός μαραθώνιος με το ίδιο μάθημα και για τον κύριο όγκο των υποψηφίων, τους περίπου 85.000 υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια.

πανελλαδικές

Ο συνολικός αριθμός των φετινών υποψηφίων ανέρχεται σε 104.965 νέους (περίπου 1.600 περισσότεροι από πέρυσι,) οι οποίοι διαγωνίζονται για 70.726 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι σχολές αιχμής των ΑΕΙ θα ανοίξουν φέτος τις πόρτες τους με μεγαλύτερη δυσκολία, καθώς ο αριθμός εισακτέων σε αυτές έχει περικοπεί ελαφρά.

Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν έως τις 21 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και έως τις 19 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από 22 έως 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Οι βαθμοί στα βασικά μαθήματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και τον Ιούλιο θα συμπληρωθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία. Οι βάσεις αναμένεται να εκδοθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Περισσότερα ΕΔΩ.