Η εκπομπή Theatrale του Spam Radio Gr!

theatrale

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;

«Είμαστε οι Λάζαρος, Μαργαρίτα και Σταυρούλα, γνωστοί και ως θεατράλε! Αυτά ήταν και τα πρώτα λόγια που είπαμε στο ραδιόφωνο! Το όνομα το σκέφτηκε η Σταυρούλα, που είχε την ιδέα για την εκπομπή, όπως έψαχνε, ήρθε πολύ γρήγορα αυτό στο μυαλό της επειδή θα ασχολούμασταν με ό, τι έχει σχέση με σκηνή, δηλαδή θέατρο, χορό μουσική».

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Την πρώτη φορά είχαμε όλοι πολύ άγχος με τα συστήματα και την κονσόλα, που έμαθε ο Λάζαρος επί τόπου με τη βοήθεια της Δανάης, αλλά και για το πως θα ακουγόμασταν. Όμως ο ενθουσιασμός ήταν μεγαλύτερος από το άγχος και γρήγορα βρήκαμε τα κουμπιά μας, εγκληματιστήκαμε και κάναμε την πρώτη μας εκπομπή. Μάλιστα, όταν τελείωσε η εκπομπή είπαμε ότι μας άρεσε και χαρήκαμε πολύ. Ήταν μια σημαντική στιγμή αυτή για τους θεατράλε».

Πότε άρχισε η εκπομπή;  

«Ξεκινήσαμε στα μέσα του πρώτου εξαμήνου 3-12-2016 και συνεχίζουμε ως το τέλος του 2ου».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η θεματολογία της εκπομπής κυμαίνεται στο πλαίσιο του θεάτρου, της μουσικής και του χορού, δηλαδή παρουσιάζουμε τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στη σκηνή κάθε εβδομάδα ή μέσα στο μήνα. Αφού κάναμε κάποιες εκπομπές (και σταμάτησε να ντρέπεται ο Λάζαρος) προσθέσαμε και μια καινούρια στήλη με ταινίες. Βέβαια, ως ψυχαγωγική εκπομπή η μουσική δε λείπει από το πρόγραμμα και παίζουμε τραγούδια όλων των ειδών. (Με ιδιαίτερη αγάπη στη γιουροβιζιον τελευταία) . Τέλος, συχνά προσκαλούμε προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο για να τους γνωρίσουμε και να μας μιλήσουν για τη δουλειά τους».

theatrale(1)

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Ήδη στο εργαστηριακό πανεπιστημιακό ραδιόφωνο λαμβάνουμε πολλές γνώσεις , ως προς την τεχνική, την επικοινωνία, τη συνεργασία, την υπευθυνότητα, την εργασία. Κυρίως, όμως, περνάμε καλά με τους φίλους και συμφοιτητές μας, φτιάχνουμε τη διάθεση μας και κάθε εβδομάδα ανυπομονούμε να κάνουμε εκπομπή. Με αυτές τις συνθήκες λοιπόν, όλοι έχουμε πει πως θα θέλαμε και θα μας άρεσε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με το ραδιόφωνο μετέπειτα, αφού έχουμε τόσο καλή εμπειρία ως τώρα».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Στην σελίδα της εκπομπής μας στο facebook (@theatralespamradio) δεχόμαστε αρκετά μηνύματα από ακροατες και αυτό που μας έχει ενθουσιάσει είναι οτι εκτός απο γνωστά μας άτομα, μας ακολουθούν και άτομα που έχουν ανακαλύψει μόνα τους την εκπομπή. Βέβαια είναι φυσικό ότι το πιο φανατικό κοινό αποτελείται από άτομα που γνωρίζουμε και τα αγαπάμε και είμαστε ευγνώμονες που μας ακούνε συνεχώς».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Κάθε εβδομάδα δίνουμε στον Λάζαρο τα τραγούδια που θέλουμε εμείς να παίξουμε, προσθέτει κι αυτός τα δικά του και μετά τα τοποθετεί με την κατάλληλη σειρά που βοηθάει στη ροή αλλά και ώστε να αναδειχθούν καλύτερα. Επιπλέον, πολλές φορές όλη η εκπομπή ή η δεύτερη ώρα της είναι αφιερωμένη σε ένα μουσικό θέμα. Εμείς παράλληλα παρουσιάζουμε τα θέματα μας όπως κάθε εβδομάδα. Τέλος, στις συνεντεύξεις που έχουμε κάνει έχουμε ζητήσει απ’ τους καλεσμένους τρία τραγούδια που αγαπάνε και σημαίνουν κάτι γι’ αυτούς τα οποία παίζουμε κατα τη διάρκεια της εκπομπής».

theatrale(2)

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Εμείς είμαστε ακόμη στο πρώτο έτος και είναι η πρώτη φορά που ασχολιόμαστε με κάτι τόσο σχετικό με τα media και ένα μέσο επικοινωνίας. Αρχικώς, η Σταυρούλα επικοινώνησε με την ομάδα του Spam Radio και μετά εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε όλοι μαζί εκπομπή. Μετά την φετινή εμπειρία μας στο ραδιόφωνο θεωρούμε ότι ανάμεσα στις τρείς κατευθύνσεις του τμήματος στο 3ο και 4ο έτος θα επιλέξουμε αυτή της Δημοσιογραφίας».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Οι προηγούμενες συνεργασίες του Spam Radio θεωρούμε ότι στέφθηκαν με επιτυχία και είναι θετικό που επιλεχθήκαμε π.χ. ως χορηγός επικοινωνιας του TEDx PanteionUniversity γιατί δείχνει ότι και το φοιτητικό web radio μας μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά προς μεγάλα ακαδημαικά και μή event. Η συνεργασία που ξεκινά με την ιστοσελίδα youthspot εκτός απο ενδιαφέρουσα πιστεύουμε ότι θα οφελήσει και εμάς αλλά και την ιστοσελίδα ενώ θα μας δώσει άλλο ένα μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους ακροατές μας».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Θεωρούμε το Spam Radio ως μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια των φοιτητών του Παντείου να βγάλουν τη δική τους φωνή και τα δικά τους ακούσματα προς τα έξω. Ως μουσικοί παραγωγοί του Spam έχουμε να πούμε σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη ότι αξίζει να ακούσετε και τη δική μας εκπομπή αλλά και το σύνολο των εκπομπών μας που πραγματικά η μία με την άλλη είναι τελείως διαφορετικές».

Σας ευχαριστώ πολύ!

«Εμείς σε ευχαριστούμε».

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/theatralespamradio/?fref=ts

Instagram: @theatralespamradio