Η εκπομπή The M ‘n’ M Show του Spam Radio Gr!

Ποιο/-α είναι το όνομά/-τα σου/σας και ποιο είναι το όνομα της εκπομπής σου/σας; Και κάτι ακόμη, πώς προέκυψε το όνομα;  

«Είμαστε η Μαριάνθη και η Εφραιμία και το όνομά μας είναι The M ‘n’ M Show. Το όνομα προέκυψε από τα ονόματά μας, Μαριάνθη και Μία (το υποκοριστικό της Εφραιμίας)».

M ‘n’ M Show

Πώς ένιωσες/νιώσατε την πρώτη φορά που βγήκες/βγήκατε στον αέρα και έπρεπε να μιλήσεις/μιλήσετε, να κάνεις/κάνετε αυτό που λέμε «εκπομπή»;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι είχαμε πολύ άγχος! Ωστόσο, ήταν κάτι που και οι δυό μας θέλαμε πολύ να κάνουμε. Δηλαδή, να έχουμε μία εκπομπή κάπως αστεία με ενδιαφέροντα θέματα και αυτό ήταν που μας βοήθησε καθώς η 1η μας εκπομπή ήταν αστεία facts και έτσι καταφέραμε να χαλαρώσουμε και να το απολαύσουμε».

Πότε άρχισε η εκπομπή;   

«Η εκπομπή μας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 και φέτος είμαστε στο Spam κάθε Σάββατο 16.00 – 18.00».

Ποια η θεματολογία της εκπομπής;

«Η εκπομπή μας βασίζεται σε facts! Κάθε Σάββατο επιλέγουμε ένα θέμα και βρίσκουμε fact πάνω σε αυτό, έως και 100 facts σε κάθε εκπομπή. Πάντα προσπαθούμε να επιλέγουμε τα πιο αστεία και πρωτότυπα για θέματα από μουσική, κόμικς, ταινίες, μέχρι και φαγητά και πόλεις ανά τον κόσμο. Φυσικά, ανάλογα με την εποχή, έχουμε τα αντίστοιχα αφιερώματα όπως π.χ τα Χριστούγεννα».

Θα επιθυμούσες/-σατε μία επαγγελματική πορεία στο ραδιόφωνο μετέπειτα;

«Με το ραδιόφωνο θα θέλαμε να ασχοληθούμε και επαγγελματικά και οι δύο αν μας δινόταν η ευκαιρία. Ίσως, βέβαια, να κάναμε εντελώς αντίθετες επιλογές καθώς έχουμε και διαφορετικά μουσικά ακούσματα».

Σας στέλνουν μηνύματα οι ακροατές σας, έχετε φανατικό κοινό της εκπομπής ή σας έχουν στείλει κατά καιρούς κι άλλοι που δεν τους γνωρίζετε;

«Ναι, μας στέλνουν συνέχεια μηνύματα οι ακροατές μας που είναι φίλοι και γνωστοί που ακούν την εκπομπή μας. Πολλές φορές έχει τύχει να μας στείλουν κάποιο fact ή διευκρίνιση πάνω σε κάτι που έχουμε ήδη πει, ενώ δεν λείπουν και οι αφιερώσεις τραγουδιών. Κάθε Σάββατο έχουμε και κοινό στο studio».

Οι playlists είναι κάθε εβδομάδα προσαρμοζόμενες από εσένα/εσάς ή σου/σας αναφέρει ποια κομμάτια του θα παίξεις/παίξετε;

«Η μουσική είναι ανάλογη με το θέμα που επιλέγουμε κάθε φορά. Σίγουρα επιλέγουμε τραγούδια που ακούμε εμείς, κυρίως, επιλέγουμε ξένη μουσική και όσο το δυνατόν πιο χορευτική. Έτσι όταν π.χ έχουμε fact για ταινίες, βάζουμε τα ανάλογα soundtracks».

M ‘n’ M Show(1)

Πώς σκέφτηκες/-κατε να επιλέξεις/-ξετε να ασχοληθείς/-θείτε με το ραδιόφωνο; Νομίζω ότι το Τμήμα Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου έχει κι άλλες κατευθύνσεις.

«Το ραδιόφωνο είναι κάτι που και οι δύο θέλαμε να ασχοληθούμε ήδη πριν μπούμε στο Πάντειο. Και ενώ κάναμε παρέα, το ντουέτο μας προέκυψε τυχαία αφού καμία δεν ήξερε ότι κι άλλη ήθελε να κάνει εκπομπή (Εφραιμία). Για εμένα προσωπικά (Μαριάνθη), το ραδιόφωνο είναι ίσως και ο κυριότερος λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο τμήμα σε συνδυασμό φυσικά και με τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει».

Πώς σου/σας είχαν φανεί οι παλαιότερες συνεργασίες του Spam (TedX Παντείου Πανεπιστημίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και άλλα) και πώς σου/σας φαίνονται τώρα όπως π.χ με τη νεανική ιστοσελίδα του Youthspot ως χορηγός επικοινωνίας ή συνεργάτης;

«Κάθε συνεργασία είναι σημαντική, είναι μία άλλη ευκαιρία για το Spam να το γνωρίσει νέο κοινό και ένας τρόπος να μας γνωρίσουν φοιτητές και μη, μία ευκαιρία για να αυξήσουμε τους ακροατές μας. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες μπορούμε να δείξουμε τελικά τι είναι το Spam και γιατί μας αρέσει να spamάρουμε!».

Ποια είναι η γνώμη σου/σας για το Spam Radio Gr;

«Το Spam είναι ένα φοιτητικό ραδιόφωνο που απευθύνεται σε όλους. Είναι το βήμα για πολλούς φοιτητές να κάνουν αυτό που θέλουν και να ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό που πιθανόν αλλιώς να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να ανακαλύψουν ότι τους αρέσει. Παρ’ όλο που είμαστε ερασιτέχνες, όλοι οι παραγωγοί κάνουν πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά με πρωτότυπες εκπομπές και πολλή μουσική. Και παρά τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν, η αγάπη σε αυτό που κάνουμε μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε».

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

«Εμείς ευχαριστούμε!».

Επίσημο group στο facebook:https://www.facebook.com/groups/415085445363988/