Το ποδήλατο στην πόλη είναι τρόπος ζωής!

Το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς στην πόλη, συμφωνώ, μπορεί να γίνει ένα επικίνδυνο μέσο. Όμως, μπορεί να γίνει επικίνδυνο όχι μόνο από την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους (οδηγοί και οι ίδιοι οι δρόμοι) αλλά κι από τον ίδιο τον οδηγό όταν δεν γνωρίζει τους βασικούς κανόνες πορείας.

Έτσι, από την αφέλειά του μπορεί να κινδυνέψει. Αυτό, ωστόσο, καθιστά τον οδηγό επικίνδυνο και όχι το ποδήλατο καθ’ εαυτό.

ποδήλατο-τρόπος-ζωής

Το ποδήλατο από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει ότι θα μετακινείσαι με αυτό στην πόλη, σημαίνει ταυτόχρονα ότι είναι η ζωή σου. Εκτός από την επισκευή που πρέπει – απαραίτητα – να πραγματοποιείς κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα και το πλύσιμο των εξαρτημάτων, πρέπει να έχεις αγοράσει και εξοπλισμό, όπως π.χ κράνος, θήκη για τα πράγματα που έχεις ή ειδικό σακίδιο, φώτα (!!!!) και καθρέφτες. Ναι, καλά το είδες! Πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί σε ποδηλάτες λόγω του ότι δεν έβλεπαν πίσω και πλάγια αλλά και λόγω του ότι φορούσαν ακουστικά. Ποτέ δεν ακούς μουσική ενώ οδηγείς με ποδήλατο.

Συνεπώς, με το ποδήλατο φτάνεις γρηγορότερα στην ώρα σου, γυμνάζεσαι παντού και εξασκείς τις αισθήσεις σου χάριν της εγρήγορσης που απαιτεί η οδήγησή του. Λευτεριά στους ποδηλάτες και κατασκευή ειδικών λωρίδων στου δρόμους!