Υπάρχει ένα Κίνημα της Μουσικής σήμερα! Εσύ το γνωρίζεις;

Το κίνημα «Playing For Change» είναι ένα κίνημα της Μουσικής στον κόσμο που στοχεύει στην ένωση των ειδών της αλλά και των ανθρώπων της. Τουτ΄ έστιν, ανεξάρτητα από το χρώμα σου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό σου, τη χώρα σου, το γένος σου, η μουσική είναι μία και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ενωσιακό σκοπό της. Άρα και τα σύνορα δεν παίζουν ρόλο, παρά μόνο η εξάπλωση και η γνώση που προσφέρει η μουσική άλλων λαών και χωρών.

Το κίνημα «Playing For Change»

Δημιουργός αυτού του υπέροχου κινήματος είναι ο Mark Johnson, βραβευμένος μουσικός συνθέτης και παραγωγός, όταν, πηγαίνοντας να χρησιμοποιήσει το μετρό για να πάει στη δουλειά του, έξω από αυτό άκουσε δύο μουσικούς να παίζουν και να τραγουδούν όπως δεν είχε ξανακούσει άλλη φορά στη ζωή του και έτσι σκέφτηκε ότι «τότε, η σπουδαία μουσική και τέχνη είναι απλά στιγμές και συμβαίνουν οπουδήποτε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια από αυτές τις στιγμές για να φέρουμε τον κόσμο κοντά».

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα ενός κινητού στούντιο, το οποίο θα κατέγραφε μουσικούς από όλο τον κόσμο, στην ουσία, καλλιτέχνες του δρόμου. Το 2002 ο Mark παρέα με τη συνιδρύτρια του Playing For Change, Whitney Kroenke, σκέφτηκαν να ταξιδέψουν με το κινητό αυτό στούντιο σε όλη την Αμερική. Από αυτό το μουσικό ταξίδι προέκυψε και το “A Cinematic Discovery of Street Musicians”, ντοκυμαντέρ που βραβεύτηκε και αναγνωρίστηκε διεθνώς.

playing_for_change

Καθώς η ομάδα του Playing for Change ερχόταν σε επαφή με τόσους αξιόλογους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε η ιδέα μια μπάντας (Playing For Change Band), η οποία αποτελείται από μουσικούς προερχόμενους από πολλές διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και περιοδεύει στον κόσμο Το 2007 δημιούργησαν το Ίδρυμα Playing For Change, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αφιερωμένο στη λειτουργία μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε όλον τον κόσμο.

Τέλος από το 2011 γίνεται και μια προσπάθεια καθιέρωσης της παγκόσμιας ημέρας Playing For Change, όπου αμέτρητοι μουσικοί ανά τον κόσμο βγαίνουν στους δρόμους, σε συναυλιακές σκηνές ή αλάνες για να παίξουν το τραγούδι που ενώνει τους ανθρώπους ενάντια στην ανισότητα και την κοινωνική αδικία.

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο:

http://playingforchange.com/

https://www.youtube.com/user/PlayingForChange 

Επίσημη σελίδα στο facebook:

https://www.facebook.com/PlayingForChange/?fref=ts

Επίσημη σελίδα του Ιδρύματος στο facebook:

https://www.facebook.com/PlayingForChangeFoundation/?fref=ts