Ο εξαιρετικός φωτογραφικός φακός της Brigitte Lacombe μέσα από τα πορτραίτα της

Η Γαλλίδα φωτογράφος Brigitte Lacombe ζει στη Νέα Υόρκη. Γεννημένη στις 23 Δεκεμβρίου του 1950, από πολύ μικρή άρχισε να αγαπά τα πορτραίτα και τα ταξίδια. Έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις των Vanity Fair, The New Yorker, The New York Times Magazine, New York Magazine, τη γερμανική Vogue, το περιοδικό Zeit, τη NeueJournal, The Financial Times Magazine, The Wall Street Journal Magazine, κ.ά.

Lacombe 5

Η διεθνώς αναγνωρισμένη σόλο έκθεση της «Brigitte Lacombe: Complicities», είχε παρουσιαστεί στις γκαλερί «Phillips» στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο, στις 6/01/2016. Η Lacombe εργάζεται ως ειδική φωτογράφος για τις, μεταξύ άλλων, ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, Μπένετ Μίλλερ, Σαμ Μέντες, Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου, Κουέντιν Ταραντίνο, Μίχαελ Χάνεκε, Τζέιμς Γκρέι.

Η Lacombe τιμήθηκε με το Βραβείο «Eisenstaedt» για Ταξιδιωτική φωτογραφία το 2000, με το Βραβείο Art Directors Club Hall of Fame, «Ισόβια βράβευση επιτευγμάτων στη φωτογραφία» το 2010, και το ισόβιο βραβείο Lucie «Επίτευγμα σε Ταξίδια & Προσωπογραφία» το 2012.

Έχουν δημοσιευθεί δύο μονογραφίες της: η πρώτη έχει τίτλο «Lacombe anima | persona»   ένα βιβλίο με φωτογραφίες από τη χρονική περίοδο 1975-2008, που εκδόθηκε το 2009 απο Steidl / Dangin, μαζί με μία εισαγωγή από τον Frank Rich, ενώ, η δεύτερη, «Lacombe cinema | theater» –  που εκδόθηκε το 2001 απο Schirmer / Mosel, με εισαγωγές από τους David Mamet και Adam Gopnik αντίστοιχα. Η καταπληκτική, αυτή, φωτογράφος, έχει αρχίσει να δουλεύει πάνω στο τρίτο βιβλίο της με προσωπικές φωτογραφίες, το οποίο θα έχει δημοσιευθεί μέχρι το 2018.

Τέλος, είναι προς τιμήν της, το γεγονός έχει εργαστεί ως φωτογράφος για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για καμπάνιες – εκστρατείες ενάντια σε μορφές βίας και υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα αρκετές φορές, όπως π.χ το 2012 που φωτογράφισε γυναίκες αθλήτριες από διαφορετικές πόλεις της Αραβίας (21). Με αυτό το άλμπουμ, αποκαλούμενο ως «Hey Ya: Arab Women in Sport», έδειξε την προσφορά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχαν πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.brigittelacombe.com/index.php

Lacombe 3
Lacombe 8

Lacombe 7

Lacombe1

Lacombe 2

Lacombe 4

Lacombe 6

Lacombe 9