Βραδιά του Ερευνητή – Mια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα

Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας. Με το σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας», η φετινή βραδιά στην Αθήνα πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά τα θαυμαστά μονοπάτια της. Το 2015, η μεγάλη αυτή γιορτή είχε πραγματοποιηθεί ξανά με μεγάλη επιτυχία στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις μεγάλων ερευνητικών κέντρων, παράλληλα με πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, φορητό πλανητάριο, εκθέσεις φωτογραφίας κ.ά.

Ο «Ελληνικός Κόσμος» με χαρά φιλοξενεί για δεύτερη φορά φέτος, εκπροσώπους των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της χώρας. Τα παιδιά, οι γονείς τους και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τον χώρο της επιστήμης και της έρευνας με βιωματικό τρόπο.

Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, επτά μικρότερες εκδηλώσεις αναμένεται να προηγηθούν της κεντρικής, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων-συνδιοργανωτών.

Περισσότερα εδώ