5 άκρως φθινοπωρινά γλυκοπωλεία!

Η θερμοκρασία στην Αθήνα πέφτει αλλά όχι και το ηθικό μας! Αν θέλεις εκτός από καφεδάκι να δοκιμάσεις και γλυκό , προτείνω πέντε μαγαζιά που σίγουρα θα σου ανοίξουν την όρεξη αλλά και θα σου εξάψουν την φαντασία!

  1. Cap-cap

Θετικά: Πρωτοπόρο στον τομέα του. Το πρώτο μαγαζί στην Αθήνα (συγκεκριμένα στο Αιγάλεω) που «πούλησε», εκτός από τα ευφάνταστα προιόντα του, και το ντεκόρ του. Η ξεχωριστή του διακόσμηση αμφιταλαντεύεται μεταξύ της Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων, του Harry Potter, του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, του Game of Thrones και πολλών πολλών άλλων. Τα ροφήματα και τα γλυκά του, είναι υπέροχα και επίσης παρμένα από τον χώρο της φανταστικής λογοτεχνίας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το πασίγνωστο Mud Pie! Το καινούριο κατάστημα στο Ελληνικό είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Αρνητικά: Αργό σέρβις, ιδίως αν υπάρχει φόρτος εργασίας.

  1. Little Kook

Θετικά: Δύο λέξεις. Χάρμα οφθαλμών. Κρυμμένο στα σοκάκια του Ψυρρή, αυτό το μαγαζί είναι πραγματικό κομψοτέχνημα. Αγαπημένο σημείο όλων, ο πράσινος δράκος που κοσμεί την οροφή του. Πέρα από αυτό ο κάθε περαστικός μένει έκθαμβος από την εξωτερική εικόνα του καταστήματος. Η διακόσμηση εσωτερικά και εξωτερικά αλλάζει ανά περίοδο και είναι εμπνευσμένη από διάφορα παραμύθια ( Ο Τζακ κι η φασολιά, η πριγκίπισσα και το μπιζέλι κτλ) αλλά και από γιορτές (Χριστούγεννα, Halloween) και διάφορα άλλα! Διαθέτει μια ξεχωριστή ποικιλία τσαγιών από λουλούδια και βότανα που θα σου τραβήξει την προσοχή! Ένα plus του μαγαζιού είναι σίγουρα το γεγονός ότι απολαμβάνεις το ρόφημα και το γλυκό σου υπό των ήχο των πολυαγαπημένων και κλασικών πια τραγουδιών των ταινιών Disney!!!

Αρνητικά: Μεγάλη αναμονή στην είσοδο μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο τραπέζι. Αν είστε μεγάλη παρέα και είναι Σαββατοκύριακο, μην το προσπαθήσετε καν!

  1. Fairytale

Θετικά: Το κόσμημα της Νέας Φιλαδέλφειας! Μαγικό, μυστηριακό σε μαγνητίζει από την πρώτη ματιά.. Το εσωτερικό θα σε αποζημιώσει σίγουρα! Επιβλητική, ξύλινη επίπλωση, πολυέλεοι και κηροπήγια γεμάτα ιστούς και μια μυστική αυλή που σε περιμένει να την ανακαλύψεις! Στολισμός παρμένος από τα κλασικά παραμύθια αλλά και από σύγχρονες ταινίες όπως η Πεντάμορφη και το Τέρας. Μα πάνω απ’ όλα… Απίθανα γλυκά! 100% θα βρεις στο μενού του γεύσεις που θα σε συγκλονίσουν! Πάστες, κέικ, παγωτά, σιρόπι και μπισκότο χορεύουν στον ουρανίσκο σου! (Personal favorite: Rabbit Hole, ψάξτε το!!!).

Αρνητικά: Η απόσταση από το σπίτι μου!!!

  1. Πορτατίφ

Θετικά: Μικρούλι, γλυκούλι και χαριτωμένο! Το τρίπτυχο της επιτυχίας διαθέτει αυτό το μαγαζάκι της οδού Σίνα στο Κολωνάκι. Ανάμεσα στις παστέλ αποχρώσεις, στις vintage καρέκλες και στα όμορφα πολλά διακοσμητικά, αισθάνεσαι σαν να τηλεμεταφέρθηκες μόλις στο Παρίσι και απολαμβάνεις τα πεντανόστιμα εδέσματά! Υπέροχες και αξέχαστες είναι όλες οι τάρτες του καταστήματος αλλά και το cheesecake!

Αρνητικά: Ίσως δεν βρείτε τραπέζι γιατί είναι όπως είπαμε ένα μαγαζί μινιόν!

  1. Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυς

Θετικά: Κλασικό, αγαπημένο ζαχαροπλαστείο! Το στάνταρ στέκι στην πλατεία του Ψυρρή που τόσοι και τόσες έχουν αγαπήσει και τιμήσει δεόντως! Πέρα από τα παραδοσιακά γλυκά και πάστες, διαθέτει και νέες γεύσεις με τη συνοδεία πλούσιας σούπας από σοκολάτα! Ειδικά για αυτήν την εποχή που δεν έχει ούτε υπερβολικό κρύο, ούτε και υπερβολική ζέστη, είναι ιδανική επιλογή για έξοδο καθώς έχει πολλά τραπέζια και έξω, όπως όλα τα άλλα μαγαζιά της περιοχής, για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα!

Αρνητικά: Το κλασικό δεν επιδέχεται κριτική!!!


Ηλιάνα Μποκή