Υποτροφίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιχορηγεί μέσω δωρεάς δύο υποτροφίες για Μεταπτυχιακές Σπουδές, οι οποίες θα προσφέρουν σε Έλληνες φοιτητές την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο McGill, και να συμβάλλουν στο χτίσιμο των θεμελίων για μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα.

Οι Υποτροφίες δημιουργήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών συνεργασίας ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο McGill ιδρύθηκε το 1821 και είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από ένα διεθνές και ποικιλόμορφο φοιτητικό σώμα, με φοιτητές που προέρχονται από περίπου 150 χώρες. Λειτουργεί σε δύο πανεπιστημιουπόλεις, προσφέρει περισσότερα από 300 προγράμματα σπουδών και συνεργάζεται με τέσσερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται περίπου σε $34.000 και καλύπτει έξοδα ταξιδιού, δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης. 

Η υποτροφία μπορεί να ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος, με την προϋπόθεση ότι η υψηλή επίδοση και η πλήρης φοίτηση συνεχίζονται.

Η επόμενη υποτροφία Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα δοθεί σε ένα φοιτητή ή υποψήφιο φοιτητή την Άνοιξη του 2018. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τη Σχολή που τους ενδιαφέρει για να ενημερωθούν για την καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων του συγκεκριμένου Τμήματος/Σχολής στην οποία σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης, δείτε εδώ.