Οι νέες ταινίες της εβδομάδας [21/12-27/12]

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Σκηνοθεσία:       ΡΙΝΤΛΕΪ ΣΚΟΤ

Σενάριο:              ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΣΚΑΡΠΑ & ΤΖΟΝ ΠΙΡΣΟΝ

Ηθοποιοί:           ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΛΜΠΕΡΓΚ, ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΠΛΑΜΕΡ, ΜΙΣΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ, ΡΟΜΕΝ ΝΤΟΥΡΙ, ΤΣΑΡΛΙ ΠΛΑΜΕΡ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Αν είχες «όλα τα λεφτά του κόσμου», θα τα θυσίαζες για αυτούς που αγαπάς; Η αναμέτρηση της αληθινής σχέσης αγάπης και αφοσίωσης ενάντια στο χρήμα μέσα από την ματιά του ασυναγώνιστου Ρίντλεϊ Σκοτ που δημιουργεί μία συναρπαστική ταινία και ανεβάζει δυναμικά τον πήχη στα φετινά Όσκαρ.

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Σκηνοθεσία:       ΣΕΝΤΡΙΚ ΧΙΜΕΝΕΖ

Σενάριο:              ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΦΑΡ, ΟΝΤΡΕϊ ΝΤΙΓΑΝ & ΣΕΝΤΡΙΚ ΧΙΜΕΝΕΧ

Ηθοποιοί:           ΤΖΑΚ ΡΕΪΝΟΡ, ΤΖΕΪΣΟΝ ΚΛΑΡΚ , ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΑΪΚ, ΤΖΑΚ Ο΄ΚΟΝΕΛ, ΜΙΑ ΓΟΥΑΖΙΚΟΦΚΣΑ

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ιστορία μίας από τις πιο επικίνδυνες φυσιογνωμίες του Ναζιστικού καθεστώτος και των γενναίων ανθρώπων που επιδίωξαν να τον σκοτώσουν. Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ εμφανίστηκε σαν μετεωρίτης για να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς και τρομακτικούς άνδρες στην ιεραρχία του Τρίτου Ράιχ. ο Ράινχαρντ Χάιντριχ ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ιδεολογία των Ναζί μέσω της γυναίκας του Λίνα, μια Γερμανίδας αριστοκράτισσας που τον ακολούθησε σε όλη του την ανοδική πορεία στην εξουσία ως ένας από του αρχιτέκτονες της «Τελικής Λύσης». 1942. Κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία. Δύο Τσεχοσλοβάκοι μέλη της Αντίστασης και σταλμένοι από το Λονδίνο φτάνουν στην Πράγα με αποστολή να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ’ Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, «το ξανθό κτήνος», τον «δήμιο της Πράγας», τον αρχηγό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ. Πρόκειται για την Επιχείρηση Ανθρωποειδές, μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

THE BACHELOR 2

Σκηνοθεσία:       ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ

Σενάριο:              Ρένα Ρίγγα & Κώστας Βαζάκος

Ηθοποιοί:           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ, ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟΣ, ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ, ΝΙΝΟ ΞΥΠΟΛΙΤΑΣ, ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μία από τις εμπορικότερες Ελληνικές ταινίες της προηγούμενης κινηματογραφικής σεζόν επιστρέφει στις 25 Δεκεμβρίου. Η πρώτη ταινία “The Bachelor” εισέβαλε στα άδυτα της ανδρικής παρέας ξεπερνώντας τα 100.000 εισιτήρια στην Ελληνική αγορά. Το “The Bachelor 2”, κουβαλώντας και τις μνήμες του πρώτου, έρχεται για να εξερευνήσει νέες πτυχές και να δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις της παρέας. Ένας φίλος από τα παλιά (Μελέτης Ηλίας) ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Νίκος Βουρλιώτης) δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

Φερδινάνδος (Ferdinand)

ΤουΚάρλος Σαλντάνια.Κινούμενα σχέδια, 2017, ΗΠΑ, 106’. Με τις φωνές των:

Tζον Σένα, Κέιτ ΜακΚίνον, Μπόμπι Κάναβεϊλ

Ένας καλόκαρδος ταύρος περνιέται κατά λάθος για επικίνδυνο τέρας και απομακρύνεται από την οικογένειά του. Είναι όμως αποφασισμένος να γυρίσει να τους βρει.