Πού μπορούμε να φάμε φθηνά μαγειρευτά στη Θεσσαλονίκη;

Οι Θεσσαλονικείς είναι γεγονός ότι γνωρίζουν από καλό φαγητό. Τι γίνεται, ωστόσο, στον τομέα του σπιτικού φαγητού, εκείνου που θυμίζει τα πιάτα της… μαμάς; Και στον συγκεκριμένο τομέα η Θεσσαλονίκη διαθέτει εξαιρετικές προτάσεις που κάνουν τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Εμείς διακρίναμε οκτώ από αυτές, όπου τα φαγητά του φούρνου και της κατσαρόλας έχουν την τιμητική τους. Το καλύτερο απ’ όλα, ωστόσο, σας το κρατήσαμε για το τέλος. Τα περισσότερα από αυτά ξεκινάνε από εντυπωσιακά χαμηλές τιμές. Τι εννοούμε; Ότι μπορείτε να απολαύσετε πλούσιες και χορταστικές μερίδες από 3,50 ευρώ!

Tessera

Μοντέρνο μαγειρείο στην καρδιά της πόλης που τιμά ιδιαιτέρως την ελληνική, παραδοσιακή, κουζίνα. Με πρώτες ύλες της εποχής και επιρροές από τον τόπο καταγωγής των ιδιοκτητριών (τον Έβρο) τα πιάτα που θα δοκιμάσετε στο Tessera ξεχωρίζουν για τα εκλεκτά προϊόντα από τα οποία παράγονται καθώς και για τις γεύσεις τους, που φέρνουν στο νου παιδικές μνήμες.

Οι επιλογές σας είναι χωρισμένες σε λαδερά (ιμάμ, μπάμιες, γεμιστά κ.α.), ψάρι (καλαμάρι γεμιστό, χταπόδι στιφάδο, ψάρι ημέρα πλακί κ.α.), σούπες (κρεατόσουπα, κοτόσουπα, γιουβαρλάκια), μαγειρευτά με κρέας (παπουτσάκια, ψητό μοσχάρι νουά, αρνάκι φρικασέ, ρολό κοτόπουλο γεμιστό κ.α.), μακαρόνια (ναπολιτέν, με κιμά, με πέστο ή με τόνο) και σαλάτες. Καθημερινά στο μενού του βρίσκετε διαφορετικά πιάτα ημέρας, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε είτε τηλεφωνικώς είτε από την επίσημη σελίδα στο facebook.

Πληροφορίες

Πιττακού 4, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 844443, fb page: Tessera

Ελιά Λεμόνι

Το Ελιά Λεμόνι στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο επί της Καποδιστρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγα βήματα από την πιάτσα της Βαλαωρίτου, και αποτελεί σταθερή αξία στις επιλογές των ντόπιων για παραδοσιακό, μαγειρευτό, ελληνικό φαγητό. Στα δυνατά χαρτιά του οι οικονομικές τιμές και η πληθώρα επιλογών σε καθημερινή βάση. Εκτός από τα μαγειρευτά της μαμάς, φημίζεται για τις σούβλες και τους μεζέδες του.

Πληροφορίες

Βογατσικού 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 515881, www.elialemoni.gr, fb page: Elia Lemoni Official

Το Μικράκι

Διάβασε όλο το άρθρο εδώ

Καπουτζίδης για την παρέα του Παρά Πέντε: “Με πλήγωσαν! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ”!

6ος κύκλος του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg – enter•grοw•go