Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Μέγαρο Μουσικής

Αλκίνοος Ιωαννίδης
“Τρίπτυχο”
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29 και 30 Μαρτίου 2018

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει δύο πτυχές της δημιουργικής του πορείας σε δύο συναυλίες, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, μεταφέροντάς μας εκεί όπου η λέξη και η νότα γίνονται ένα.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η μουσική του για τις Βάκχες του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, για γυναικεία και ανδρική φωνή, ηθοποιό, δύο όμποε, κρουστά, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων (Bραβείο μουσικής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου 2009-2011, Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης–St Petersburg State Hermitage Symphony Orchestra, 2012). Στις Βάκχες, τους ρόλους του ηθοποιού, του κρουστού και του τραγουδιστή κρατά ο ίδιος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ τα μέρη της Κορυφαίας αποδίδει η σοπράνο Αγάπη Παπαμήτσου. Τα μέρη για σόλο όμποε ερμηνεύουν ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Τσελίκας. Μαζί τους, η Γυναικεία Χορωδία Opus Femina ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων (διεύθυνση χορωδίας: Φάλια Παπαγιαννοπούλου) και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον μαέστρο Γιώργο Κουντούρη.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στο τραγούδι, τέχνη ιερή όσο και παρεξηγημένη. Τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του Αλκίνοου Ιωαννίδη παρουσιάζονται μέσα από μια νέα ενορχηστρωτική προσέγγιση για κιθάρα, φωνή, γυναικεία χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων. Ο ίδιος βρίσκεται επί σκηνής σαν μουσικός και τραγουδιστής.