Menu

Onassis Youth Festival: Το φεστιβάλ θεάτρου για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους!

ONASSIS YOUTH FESTIVAL 2018

13-15 Απριλίου 2018 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

Onassis Youth Festival: Το φεστιβάλ θεάτρου για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους. Δίνουμε φωνή σε όσους σήμερα είναι ήδη το μέλλον μας.

Δωρεάν είσοδος με δελτία εισόδου.

Η διανομή των δελτίων ξεκινά μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης.

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει φωνή σε όσους σήμερα είναι ήδη το μέλλον μας. Φαντάσου την Αντιγόνη έφηβη να τα βάζει με την οικογένειά της. Τον Προμηθέα να τιμωρείται, γιατί έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό. Τη Θεογονία σαν ένα χειροποίητο «μαύρο» κουκλοθέατρο. Τον Οίκο των Ατρειδών σε σύγκρουση με τους μαθητές. Παλιώνουν ποτέ οι επαναστάσεις, οι έρωτες, το μίσος, οι καβγάδες, ο πόλεμος και οι αδικίες;

«Η νεότητα είναι κατάσταση. Μια κατάσταση του μυαλού. Αυτό που θέλουμε εμείς να καταφέρουμε με το Onassis Youth Festival είναι να αφήνουμε αυτούς που είναι νέοι να είναι όντως νέοι, να σκέφτονται δραστικά και αντιδραστικά, να σκέφτονται με τον τρόπο που αντιστοιχεί στην ορμή και στη φόρα που αξίζει να έχει αυτή η ηλικία. Στο Onassis Youth Festival, παιδιά από γειτονιές της Αθήνας καταπιάνονται με τα αρχαία κλασικά κείμενα, τα κάνουν παραστάσεις και πάνω από όλα, τα κάνουν δικά τους. Άλλωστε, όταν η Αντιγόνη τα έβαζε με τον βασιλιά της πόλης της, ήταν μόλις 16 ετών» σχολιάζει η  Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.

Φέτος, η Στέγη υποδέχεται το ταλέντο των εφήβων μέσα από κλασικά αρχαιοελληνικά κείμενα από 13 έως 15 Απριλίου. Το Onassis Youth Festival, το φεστιβάλ για την πιο δυναμική γενιά, τους εφήβους, δίνει νέα πνοή στα αρχαία κείμενα, καλώντας μια πλειάδα σκηνοθετών και θεατρικών ομάδων να συνεργαστούν με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για να βρουν, να ξεκλειδώσουν, να μοιραστούν, να απελευθερώσουν τις δυνάμεις και τα συναισθήματά τους πάνω στη σκηνή. Οι μαθητές εμπνέονται και φωνάζουν δυνατά τα συναισθήματά τους μέσα από τη φωνή των κλασικών.

Οι σκηνοθέτες και οι θεατρικές ομάδες δουλεύουν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά με τις ομάδες των εφήβων μέσα στη σχολική τάξη, με σκοπό τα κλασικά κείμενα να απηχούν τις σκέψεις και τις αναζητήσεις της εφηβικής κοινότητας. H Θεογονία του Ησίοδου (σκηνοθεσία: Αννέτα Στεφανοπούλου και Χριστίνα Στουραΐτη), η Οδύσσεια του Ομήρου από την ομάδα 4Frontal (Θανάσης Ζερίτης & Αριστέα Σταφυλαράκη), οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου από την ομάδα Ντουθ (Βάσια Ατταριάν & Μυρτώ Μακρίδη), τα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη από την ομάδα Cheek-Bones (Στέφανος Αχιλλέως & Αγγέλικα Σταυροπούλου), τα ταφικά επιγράμματα σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου και συνεργασία Φοίβου Συμεωνίδη, η Ορέστεια του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Κάτιας Γκουλιώνη και Άγγελου Φραντζή, ο Ίων του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αναστασίας Γιαννάκη και Άρη Λάσκου, ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή και συνεργασία Γιούλης Καρναχωρίτη, καθώς και η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη και συνεργασία Μαρίας Παρασύρη, όπως δεν φανταζόσασταν ποτέ.

Συντελεστές

Συντονισμός & Καλλιτεχνική επίβλεψη: Μυρτώ Λάβδα

Επιμέλεια σκηνικών: Βασίλης Γεροδήμος

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Συνεργάτες Σκηνοθέτες του Φεστιβάλ: Άρης Λάσκος & Αναστασία Γιαννάκη, Κάτια Γκουλιώνη & Άγγελος Φραντζής, Ομάδα Ντουθ (Βάσια Ατταριάν & Μυρτώ Μακρίδη), Αννέτα Στεφανοπούλου και Χριστίνα Στουραΐτη, 4Frontal (Θανάσης Ζερίτης & Αριστέα Σταφυλαράκη), Cheek-Bones (Στέφανος Αχιλλέως & Αγγέλικα Σταυροπούλου), Βίκυ Γεωργιάδου & Φοίβος Συμεωνίδης, Ρηνιώ Κυριαζή & Γιούλη Καρναχωρίτη, Θανάσης Δόβρης & Μαρία Παρασύρη

Περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Exit mobile version