ΟΠΑ Run: Ένας αγώνας δρόμου από το ΟΠΑ για όλους!

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά την Κυριακή 6 Μαϊου 2018 αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων στο χώρο του Πεδίου του Άρεως με την επωνυμία “ΟΠΑ Run”.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Τα τελευταία χρόνια το ιστορικό πάρκο, του οποίου το όνομα, λόγω της γειτνίασής του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συνδεθεί στενά με αυτό του ΟΠΑ, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Βασικό στόχο λοιπόν του πρώτου ΟΠΑ Run αποτελεί η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια θετικά καινούργια εικόνα: αυτή ενός χώρου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ελκυστικού για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα. Φιλοδοξούμε η εκδήλωση αυτή, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών, αφενός να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου και αφετέρου να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους. Η σύλληψη της ιδέας του ΟΠΑ Run «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα.

Αν λοιπόν είσαι φοιτητής, απόφοιτος, καθηγητής, διοικητικός υπάλληλος, κάτοικος της περιοχής, ή αν θέλεις απλά και εσύ να πάρεις μέρος στο ΟΠΑ Run, αν σου αρέσει ο αθλητισμός ή τέλος, αν θέλεις να συμμετάσχεις σε έναν ανοιξιάτικο περίπατο στο πάρκο, περιμένουμε την εγγραφή σου!