Adapt Festival 2018

Adapt Festival 2018

TEMPUS VERUM – ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 

Το θέατρο «Tempus Verum – Εν Αθήναις» του Δημήτρη Λάλου ανοίγει τις πόρτες του από τις 20 Ιουνίου ως την 1 Ιουλίου, υποδεχόμενο τη νέα γενιά του θεάτρου, σε μια γιορτή όπου καλλιτέχνες όλων ειδών συνασπίζονται, πειραματίζονται και συνδημιουργούν.

16 νέες θεατρικές ομάδες και 4 ομάδες χορού διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο

In Progress πειραματικές παραστάσεις προτείνουν τις νέες μορφές του θεάτρου

3 παραστάσεις που γοήτευσαν το κοινό επανέρχονται ειδικά φτιαγμένες για το φεστιβάλ ενώ μουσικοί, εικαστικοί και κάθε είδους καλλιτέχνες γεμίζουν καθημερινά τη σκηνή και τους χώρους του θεάτρου.

Για δύο εβδομάδες, το «Adapt Festival», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Καρασαββίδη, φιλοξενεί το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου, σε μια διοργάνωση με συνολικά πάνω από 150 συντελεστές να συμβάλλουν σε όλες τις παραστάσεις και πάνω από 17 ώρες καθαρού θεατρικού χρόνου.

«Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέατρο αλλιώς, ας προσπαθήσουμε να τολμήσουμε να σπάσουμε τους κανόνες, να ξαναγράψουμε τα μεγάλα έργα, να πειραματιστούμε πάνω σε νέες μορφές σκηνοθεσίας, να δώσουμε βήμα σε νέες φωνές, σε νέα οράματα, σε νέα δημιουργικά μυαλά, ας πιστέψουμε στη νέα γενιά καλλιτεχνών. Δημιουργώντας το Adapt Festival, στηριχθήκαμε στην ιδέα της διασκευής λογοτεχνημάτων όλων των ειδών και της προσαρμογής τους σε θεατρική μορφή, αλλά κυριώς στην τόλμη της ολοκληρωτικής επαναγραφής κι αναδημιουργίας των μεγάλων ιδεών, των κειμένων που στιγμάτισαν τη μυθοπλασία και το θεατρικό λόγο και την ποιητική γραφή που ποτέ δεν θα μας αποκαλύψει όλα της τα μυστικά. Προσπαθήσαμε ως δημιουργική ομάδα, από τις εκατοντάδες προτάσεις που δεχτήκαμε κι αναλύσαμε με πρωτοφανή ενδελέχεια, να επιλέξουμε εκείνες που είχαν αυτή την ελπίδα του νέου, το ρίσκο κι ίσως την άγνοια των δημιουργών που ίσως δεν ήξεραν γιατί, ένιωθαν όμως τον πυρακτωμένο πόθο μέσα τους.

Σ΄αυτό το φεστιβάλ δεν ξέρουμε αν πράγματι μπορέσουμε να αλλάξουμε το θέατρο που βλέπουμε ή που κάνουμε, ξέρουμε όμως με πάσα βεβαιότητα πως προσπαθήσαμε να φτιάξουμε το θέατρο μιας γενιάς που μάχεται, ελπίζει κι ονειρεύεται.»

Η δημιουργική ομάδα του Adapt Festival,
Χρήστος Καρασαββίδης
Κρίστελ Καπερώνη
Τζωρτζίνα Λιώση
Δώρα Παρδάλη
Κατερίνα Κούδα

Aναλυτική περιγραφή των παραστάσεων μπορείτε να δείτε εδώ