Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 0-3 από τον Άγιαξ

Δε συνοδεύτηκε από ένα θετικό αποτέλεσμα η επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League μετά από 11 χρόνια, καθώς η «Ένωση» ηττήθηκε με 0-3 στην έδρα του Άγιαξ.

Οι Ολλανδοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν χωρίς ένα γρήγορο γκολ, όμως η ΑΕΚ ήταν «διαβασμένη» και σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην ολλανδική εστία με την κεφαλιά του Σιμόες στο 14’ που πέρασε άουτ και το σουτ του Πόνσε στο 28’ που κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0, όμως στην πρώτη ουσιαστικά φάση του δεύτερου μέρους, από σέντρα του Νέρες ο Ταλιαφίκο βρέθηκε ξεμαρκάριστος και με πλασέ νίκησε τον Μπάρκα, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 58’ ο Μπάρκας πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση, απομακρύνοντας με το ένα χέρι την κεφαλιά του Ταλιαφίκο, ενώ καθώς ο χρόνος κυλούσε οι «κιτρινόμαυροι» έμεναν από δυνάμεις, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Στο 77’ ήρθε το γκολ του Φαν Ντεν Μπέεκ να «κλειδώσει» τη νίκη του Άγιαξ, ενώ στο 90′ ο Ταλιαφίκο με το δεύτερο προσωπικό του (ιδιαίτερα θεαματικό) τέρμα έγραψε το τελικό 3-0.

Περισσότερα εδώ