Η ζωή μετά το πτυχίο! Τι θα σου συμβεί μόλις αποφοιτήσεις;

Επειδή συνέχεια μιλάμε για την φοιτητική ζωή με ότι αυτή περιλαμβάνει, σκέφτηκα ότι είναι καιρός να μιλήσουμε και για όσους ετοιμάζονται να αποφοιτήσουν και να πάρουν στα χέρια τους επιτέλους το πολυπόθητο χαρτί, του πτυχίου. Τι θα αντιμετωπίσει λοιπόν ένας απόφοιτος, μετά τη λήξη των φοιτητικών χρόνων;

1.Εργασία

Σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έχεις στο μυαλό σου ως πτυχιούχος πλέον είναι και η αναζήτηση εργασίας. Ανάλογα και τι πτυχίο έχεις, θα είναι πιο εύκολη ή δύσκολη η εύρεση δουλειάς. Όπως και να έχει ένα καλό βιογραφικό και μερικές συστάσεις ή γνωριμίες συγγενών και φίλων θα σου φανούν χρήσιμα.

 Και ακόμη αν δεν βρίσκεις άμεσα δουλειά στο αντικείμενο σου, δεν χρειάζεται να πτοείσαι, ούτε να απογοήτευσαι. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές, όπως μια προσωρινή απασχόληση ή ακόμη και η λύση του εξωτερικού.

2. Το σπίτι 

Ένα επιπλέον θέμα που σκέφτονται οι τελειόφοιτοι και συνήθως πάει πακέτο και με το παραπάνω, είναι το ζήτημα του σπιτιού. Όσο μεγαλώνει εξάλλου κανείς θέλει και το δικό του προσωπικό χώρο. Αν βρεις λοιπόν μια δουλειά μπορείς να αρχίσεις να αποταμιεύεις κάποια χρήματα στην άκρη και σιγά σιγά να μπεις στην διαδικασία να νοικιάσεις, αν είναι κάτι που το θες όντως ή ακόμη και να συγκατοικήσεις με κάποια φίλη ή φίλο. 

3. Το μεταπτυχιακό 

Πολλοί τελειόφοιτοι φοιτητές σκέφτονται σοβαρά το αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό, που σίγουρα αποτελεί ένα παραπάνω εφόδιο στην εύρεση εργασίας αλλά και γενικά είναι ένα θετικό προσόν, τόσο εδώ στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 

4. Ο στρατός 

Καλώς ή κακώς για τους άντρες που δεν πήγατε στην ηλικία των 18,19 φαντάροι, τώρα μετά το τέλος των σπουδών σας, ο στρατός αποτελεί αναγκαίο κακό, ας το πούμε. Οπότε θα πρέπει να το έχετε και αυτό στο μυαλό σας και ότι θα πρέπει για ένα διάστημα να παγώσετε προς το παρόν κάποια πράγματα. 

5. Η ζωή μετά 

Τέλος στο μυαλό όσων παίρνουν πτυχίο, αρχίζουν και έρχονται σιγά σιγά σκέψεις για το πώς ονειρεύονται τη ζωή τους τα επόμενα 5 με 10 χρόνια. Κάνουν σχέδια για τα επαγγελματικά και τα προσωπικά, άλλοι ονειρεύονται γάμους και παιδιά, άλλοι ταξίδια, κ.ο.κ.

Όπως και να έχει μετά τη σχολή και το πτυχίο, ανοίγει ένας νέος κύκλος για όλους μας, και για αυτό πρέπει να απολαύσουμε κάθε στιγμή, της νέας αυτής αρχής!