Φθινοπωρινό κρύωμα! Πώς θα το προλάβεις;

Τώρα τον Οκτώβριο και γενικά το φθινόπωρο κυκλοφορούν πολλές ιώσεις, τύπου κρυολογήματος. Σε αυτό συμβάλλει πολύ και ο καιρός που επικρατεί τώρα, αφού την ημέρα έχει ζέστη, ενώ όσο περνά η ώρα η θερμοκρασία πέφτει κι άλλο.

Έτσι πολλοί από μας δεν ξέρουν πως να ντυθούν, το πρωί κυκλοφορούμε μπορεί και με τα καλοκαιρινά μας ακόμη, αλλά μετά αντιμετωπίζουμε κάποιο “μικρό” θεματάκι, αν δεν έχουμε προνοήσει για κάποια ζακέτα ή και μπουφάν.

Για να προλάβεις λοιπόν αυτό το πιθανό φθινοπωρινό κρύωμα και να μην έχεις θέμα ούτε με βήχα, ούτε με συνάχι σου έχουμε κάποιες μικρές συμβουλές.

1. Υγιεινή διατροφή

Αν εντάξεις στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις τον οργανισμό σου και άρα να έχεις ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικά το πορτοκάλι βοηθάει πολύ στην πρόληψη ιώσεων και να μην κολλήσεις από άλλους.

2.Καλός ύπνος

Όταν κοιμόμαστε και ξεκουραζόμαστε αρκετά, τότε έχουμε παραπάνω δυνάμεις και αντοχές μέσα στη μέρα, αλλά και γενικά. Επίσης έχεις και πιο πολύ όρεξη και διάθεση στις καθημερινές σου δραστηριότητες.

3.Περπάτημα

Το περπάτημα είναι από τα είδη άσκησης που κάνει καλό στη συνολική σου υγεία, στην λειτουργία της καρδιάς αλλά και στην εξωτερική σου εμφάνιση. Αν λοιπόν μέχρι στιγμής βαριόσουν να πας ακόμη και κοντά στο σπίτι σου με τα ποδυ, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς.