Πρώτη δουλειά; Τι σκέφτεται κάποιος μόλις αρχίσει να αποκτά προϋπηρεσία

Δεν έχεις ξαναδουλέψει και πλησιάζει η πρώτη σου μέρα στη δουλειά; Μην αγχώνεσαι όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο κάποια στιγμή στη ζωή μας και όλοι έχουμε κάνει πάνω κάτω τις ιδέες σκέψεις.

Για να μη νιώθεις λοιπόν μόνος σου έλα να δούμε τι μπορεί να σε αγχώνει και να το λύσουμε!

Καταρχάς σίγουρα θα σου έχει περάσει από το μυαλό αν θα τα πας καλά στη δουλειά σου. Είναι κάτι καινούργιο για σένα, μπορεί μάλιστα ανάλογα τον χώρο εργασίας που θα πας να μην έχεις ιδέα από πριν τι θα πρέπει να κάνεις. Λογικό είναι να νιώθεις άγχος για κάτι καινούργιο αλλά πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να σκέφτεσαι θετικά. Επίσης για να πέρασες την συνέντευξη και να σε διάλεξαν σίγουρα είδαν κάτι σε σένα.

Πώς θα είναι το αφεντικό

Μια δεύτερη σκέψη που μας περνάει από το μυαλό σε κάθε δουλειά μπορώ να πω είναι για το αφεντικό μας. Θα είναι αυστηρό, απαιτητικό, θα φωνάζει χωρίς λόγο; Όλα αυτά σίγουρα δεν λειτουργούν και πολύ θετικά λίγο πριν πιάσουμε δουλειά, οπότε βάλε ένα φρένο στις σκέψεις αυτές.

Και οι συνάδελφοι;

Θα μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους; Να τους απασχολείς για τις απορίες που σίγουρα θα έχεις; Εδώ θα σου πω ένα μυστικό. Δεν θα τα πας καλά με όλους και ούτε γίνεται αυτό. Θα συμπαθήσεις κάποιους και άλλους όχι. Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά βέβαια. Κάποιοι δεν θα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στην αρχή αλλά εσένα δεν πρέπει να σε πτοεί κανείς και τίποτα.

Γενικά δώσε λίγο χρόνο σε σένα προσωπικά για να προσαρμοστείς σε αυτή τη νέα καθημερινότητα και προσπάθησε να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς στη πρώτη σου δουλειά.