Είσαι το πρωτότοκο παιδί ή το στερνοπούλι; Δες τι δείχνει αυτό για σένα

Σε έφεραν πρώτα εσένα στον κόσμο οι γονείς σου, σε έφεραν δεύτερο ή είσαι ο βενιαμίν της οικογένειας; Ή μήπως δεν έχεις αδέρφια, άρα μοιράζεσαι μόνο εσύ όλη την αγάπη της μαμάς σου και του μπαμπά σου; Ανάλογα με ποια σειρά γεννήθηκες, αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι συγκεκριμένο για την προσωπικότητα σου.

Αν είσαι η πρωτότοκη κόρη ή ο πρωτότοκος γιος

Έχεις την τάση να θες να ξεχωρίζεις από τους γύρω σου και να είσαι “ο αρχηγός”. Θες να αποτελείς πρότυπο για τα αδέρφια σου, να σε συμβουλεύονται και να σε ακούνε. Αυτή η σειρά γέννησης, επίσης δείχνει ότι έχεις και μια υπευθυνότητα για τους πιο μικρούς της οικογένειας.

Αν γεννήθηκες στην μέση

Αν δεν είσαι ούτε πρώτος, ούτε τελευταίος, τότε μάλλον κατέχεις τη θέση του παιδιού που θα βρεθεί αρκετές φορές όντως στη μέση και θα κληθείς να ομαλοποιήσεισ διαφωνίες πιθανόν των αδελφών σου και να τους τα βρεις. Συνήθως τα μεσαία παιδιά είναι τα πιο low profil και πετυχαίνουν πράγματα χωρίς να το διατυμπανίζουν.

Αν είσαι ο βενιαμίν της οικογένειας

Εδώ δύο σενάρια παίζουν. Το πρώτο είναι να. βγεις υπερβολικά ήσυχο παιδί που θα ακούει τους μεγαλύτερους, θα είσαι η αδυναμία τους και θα ακολουθήσεις τα χνάρια των μεγαλύτερων αδελφών σου. Το δεύτερο σενάριο είναι να αναπτύξεις ένα είδος ανταγωνισμού με το πρώτο σε ηλικία αδελφό ή αδελφή σου, για το ποιος από τους δύο είναι καλύτερος. Αυτό βεβαια σε μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας αυτά τα παιδιά γίνονται κυρίως αυθόρμητα και θαραλλέα.

Αν δεν έχεις αδέρφια

Μοναχοπαίδι σημαίνει συνήθως ότι υπάρχει ένα ρίσκο να γίνει πολύ κακομαθήμενος κανείς, αφού οι γονείς του δεν θέλουν να του χαλάνε κανένα χατήρι. Κάποιες φορές αποζητά την παρέα ενός μικρού αδελφού, άλλες και μόνο στη σκέψη θα ζηλεύει. Όσο μεγαλώνει ένα μοναχοπαίδι όμως μπορεί να γίνει και αρκετά σκληρός άνθρωπος γιατί έχει μάθει να κάνει αρκετά πράγματα βασιζόμενος μόνο στον εαυτό του.