25ο Φοιτητικό Συνέδριο: “Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2019″

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

20/02/2019 – 09:30 έως 21/02/2019 – 08:00

Το 25ο Φοιτητικό Συνέδριο με τίτλο “Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2019” θα πραγματοποιηθεί στη Πάτρα, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2019 στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του προπτυχιακού μαθήματος Ε’  Έτους Σπουδών “Ενισχύσεις και Επισκευές Κατασκευών από Οπλισμένο Σκυρόδεμα” καθώς και του μεταπτυχιακού μαθήματος “Ανασχεδιασμός Υφισταμένων Κατασκευών” που διδάσκονται στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Ομότιμο καθ. Σ. Η. Δρίτσο.

Πέραν από τις φοιτητικές παρουσιάσεις θα υπάρξουν και προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους συναδέλφους του Ε.Μ.Π., άλλων Πανεπιστημίων και από την πράξη.
Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.episkeves.civil.upatras.gr στην οποία μπορεί να αναζητηθεί και άλλο υλικό σχετικό με τις επισκευές, καθώς και οι εργασίες των παλαιότερων Συνεδρίων.

Προσκεκλημένες Ομιλίες:
Χ. Αποστολόπουλος, (Αν. Καθηγητής Π.Π.):  Οι  Συνέπειες της Μειωμένης Ανθεκτικότητας  στο Οπλισμένο Σκυρόδεμα
Π. Κουφόπουλος  (Αν. Καθ. Π.Π.) και Μ. Μυριανθέως (Δρ. Αρχιτεκτ. Αναστηλ.): Τεχνικές Στερέωσης Τοιχοποιιών από Πλίθρες και Δωμάτων από Χώμα: η Εμπειρία Εφαρμογών στη Μονή Σινά.
Ε. Μπούσιας, (Καθ. Π.Π.): Πειραματική Αποτίμηση Συμπεριφοράς και Ενίσχυση 3-όροφου Κτηρίου Οπλισμένου Σκυροδέματος με Λείες Ράβδους
Χ. Παπαϊωάννου, (Δ/ντης Ερευνών ΙΤΣΑΚ-ΟΑΣΠ): Εμπειρίες από τους Πρόσφατους Ισχυρούς Σεισμούς του Ελληνικού Χώρου.
Μ. Χρονόπουλος, (Επιστ. Συνεργάτης ΕΜΠ): Σεισμικές Βλάβες και Επεμβάσεις σε Προκατασκευασμένα Στοιχεία Ο.Σ.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Σε όσους επιθυμούν θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, ανάλογα με την παρουσία τους στο συνέδριο.

Πληροφορίες: Ν. Καρέλα, πολ. μηχ.  (τηλ. 2610-996539, Ε-mail: nkarela@upatras.gr), καθ. Σ. Η. Δρίτσος (dritsos@upatras.gr).

Διοργανωτής: Πανεπιστήμιο Πατρών και  ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος