Συνέντευξη με τον ηθοποιό Νίκο Αναγνωστόπουλο!

Ο Νίκος Αναγνωστόπουλος είναι ένας νέος ηθοποιός με πραγματικό ταλέντο, χιούμορ σαν άνθρωπος και πολύ κοινωνικός. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά και αμέσως ένιωσα άνετα μαζί του και μια οικειότητα σαν να είμαστε δύο καλοί φίλοι.

Μιλήσαμε στην αρχή off the record για να είμαστε και οι δύο πιο άνετοι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ήπιαμε τον καφέ μας χαλαρά στο μαγαζί όπου δουλεύει και ο ίδιος, το Peace of Mind, που είναι πολύ ωραίος χώρος. Μας είπε ότι είναι 31 χρονών, Καρκίνος στο ζώδιο και αγαπάει πολύ τη δουλειά του, γεγονός πολύ σημαντικό και που δείχνει έναν άνθρωπο με μεράκι για αυτό που κάνει. Είπαμε ακόμη για την παρεξήγηση και παρερμηνεία που δόθηκε σε μια δήλωσή του, σχετικά με το σίριαλ του Αnt1, που έπαιζε πέρσι, την “Παρθένα ζωή”. Ας δούμε όμως τι μας απάντησε και ο ίδιος στις ερωτήσεις που του κάναμε!

Πες μας λίγα λόγια για σένα Νίκο…

Είμαι 31 χρονών και στα 21 μου πήγα στη δραματική σχολή. Πριν όμως από αυτό είχα περάσει στο Μεσολόγγι, στο τμήμα Πληροφορικής, αλλά δεν μου άρεσε και έτσι το σταμάτησα. Είχα πει ψέματα στην μητέρα μου, ότι θα πηγαίνω στην εξεταστική, πράγμα όμως που δεν έγινε ποτέ. Έτσι και γράφτηκα στη δραματική σχολή. Οι γονείς μου ήταν δίπλα μου, πιο πολύ η μητέρα μου, αλλά και ο πατέρας μου, ο οποίος όμως είχε κάποιες φοβίες και αμφιβολίες για όλο αυτό. Όμως όταν με είδαν στο θέατρο και στη σχολή που έδινα τις εξετάσεις, κατάλαβαν ότι κάνω για όλο αυτό, ότι το θέλω και δεν είναι ένα καπρίτσιο, Είναι δίπλα μου από κει και πέρα. Έχω και έναν αδερφό που είναι ναυτικός αλλά σαν χαρακτήρες είμαστε αρκετά διαφορετικοί. Μάλιστα είναι παντρεμένος και περιμένει παιδάκι τώρα, οπότε θα γίνω θείος! Είμαστε γενικά μια κλασσική οικογένεια, ελληνική με την μάνα αρχηγό (γέλια) και ο μπαμπάς μου είναι πιο χαλαρός και ήρεμος.

Τηλεόραση ή θέατρο; Τι προτιμάς;

Προτιμώ όσα έχουν να κάνουν με τον ηθοποιό, είτε αυτό είναι τηλεόραση, είτε θέατρο, είτε κινηματογράφος, είτε διαφημίσεις, ότι έχει να κάνει με το θέμα του ηθοποιού, μου αρέσει. Από κει και πέρα η ψυχή σου “μιλάει” στο θέατρο και η τηλεόραση είναι αυτή που σε βοηθάει σε όλα τα άλλα, στο να σου ανοίξουν οι πόρτες, να κάνεις μεγάλους ρόλους, να γίνεις αναγνωρίσιμος και να έχεις χρήματα. 

Φέτος παίζεις κάπου;

Φέτος παίζω στο δωμάτιό μου (γέλια!). Όχι δεν είμαι κάπου, τελείωσε η “Παρθένα ζωή”. Δεν θα ξανακάνω δηλώσεις, γιατί βγαίνουν κάποιοι δημοσιογράφοι και την τρίχα, την κάνουν κοτσίδα, πραγματικά! Παρερμηνεύουν κάποια πράγματα. Είπα ότι ο Αnt1 π.χ. ήθελε να αλλάξει τα συστατικά για φέτος με τους ηθοποιούς και είναι πολύ λογικό να θέλει να πάει σε νέα πράγματα. Αυτό παρερμηνεύτηκε γενικότερα και είπαν ότι καταγγέλλω το κανάλι, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Φέτος ήθελα να μην κάνω θέατρο παρόλο που είχα δύο-τρεις προτάσεις, γιατί δεν με εξέφραζαν και ήθελα πιο πολύ να κάνω κάτι που με ευχαριστεί και για αυτό κάνω την εκπομπή στο Youtube.

Αλήθεια, πώς προέκυψε η εκπομπή αυτή;

Αυτό προέκυψε από την κολλητή μου, που μου έβαλε την ιδέα και είπα αφού το φίλτραρα σιγά σιγά “ναι, γιατί να μην το κάνω”. Έπειτα σκεφτόμουν το είδος της εκπομπής που θα κάνω, το αντικείμενο που θέλω να έχω και κατέληξα νομίζω σε κάτι πολύ ωραίο. Θέλω μέσα από την εκπομπή αυτή να περνάμε ωραία, να ζω κάθε φορά μια νέα περιπέτεια και γι’ αυτό στους καλεσμένους μου βάζω διαφορετικά πράγματα να κάνουν. Έτσι ταυτόχρονα κάνω και εγώ κάτι που με ευχαριστεί και περνάω υπέροχα!

Σε εκπομπή θα συμμετείχες; Είτε στο πάνελ, είτε σαν μέλος κριτικής επιτροπής σε ένα σόου.

Ναι εννοείται, δεν έχω θέμα και μάλιστα είναι και διαφήμιση για μένα. Μπορεί επίσης έτσι να πληρώνομαι καλά κι αν είναι κάτι που μου αρέσει θα ήθελα να το κάνω.

Ένας ηθοποιός, είτε γυναίκα, είτε άντρας, που θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί του;

Πέρα από τους παλιούς και καταξιωμένους φυσικά ηθοποιούς, γουστάρω τον Θανάση Τσαλαμπάση, που είναι και ο ίδιος φυσικά χρόνια ηθοποιός και για μένα είναι μεγάλος κωμικός. Επειδή έχω και εγώ την τάση να κάνω αστεία θα μου άρεσε να συνεργαστώ και να παίξω μαζί του. 

Τέλος θα ήθελα να μας πεις, πώς σκέφτεσαι τη ζωή σου σε πέντε χρόνια από τώρα;

Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να εξελίσσεται κι αν “πιάσω” τον εαυτό μου να είναι στάσιμος, κάτι αρχίζει και με πιάνει. Θέλω να εξελίσσομαι σε όλα πιο πολύ και στην προσωπικότητά μου. Αυτό όμως έχει άμεσο αντίκτυπο με την συμπεριφορά μου και με τις ενέργειες που κάνω. Στη ζωή μου λοιπόν σε πέντε χρόνια θέλω να εξελιχθώ και θα ήθελα να φτάσω όσο πιο ψηλά, γίνεται επαγγελματικά και προσωπικά να είμαι πιο χαρούμενος. Θα ήθελα να είμαι καλά στην ζωή μου και το θέμα γενικά είναι κανείς να κάνει αυτά που τον κάνουν χαρούμενο. Απλά να περνάς όμορφα και να διασκεδάζεις, αυτό είναι και το μότο μου κιόλας.

Έχεις πει και σε άλλες συνεντεύξεις σου, πως ότι θες το καταφέρνεις. Πιστεύεις γίνεται στην πράξη όντως αυτό;

Ναι το λέω και το ξαναλέω, γιατί είναι δύσκολο να επιμείνεις σε αυτή την πρόταση, αλλά το πιστεύω. Θέλει βέβαια τεράστια δύναμη και να επιμένεις, αλλά να έχεις την αντίληψη των δυσκολιών, αλλά και των αδυναμιών σου, γιατί όταν αρχίζεις κάτι που θες, σίγουρα θα έχεις αδυναμίες και κάπου θα υστερείς. Όμως πρέπει να το αντιλαμβάνεσαι αυτό και να το βελτιώνεις, γιατί αλλιώς δεν θα γίνεσαι καλύτερος. Όταν όμως το κάνεις πράξη αυτό, όσο το κυνηγάς θα έρθει και θα πετύχεις αυτό που θες. Όπως κι εγώ τώρα, μπορεί να είναι ένα τρελό όνειρο να πάω στην Αμερική και να καταφέρω να παίξω σε μια ταινία, αλλά άμα δεν το βάλω σκοπό και πω “όντως θέλω να το κάνω και δεν πιστέψω σε μένα, ότι έχω ταλέντο κι ότι μπορώ να εξελιχθώ κι άλλο, δεν μπορεί να γίνει από μόνο του. Πρέπει και να βελτιώσω τα αγγλικά μου και το θέμα είναι να πάρω το αεροπλάνο μετά και να πάω εκεί. Είναι δηλαδή μερικά βήματα να κάνω για να το κυνηγήσω αυτό που θέλω.

Όσο αφορά την οικογένεια, αυτό είναι κάτι μακρινό για μένα, θέλω να περνάω όμορφα στη ζωή μου προς το παρόν και σίγουρα η οικογένεια έχει μεγάλη ευθύνη και θα πάρει ένα κομμάτι από σένα τεράστιο. Κι εγώ αυτή τη στιγμή έχω όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες επαγγελματικές πιο πολύ και μέσα από αυτές είμαι καλά εγώ, οπότε είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι η οικογένεια.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

Μπορείτε να κάνετε και subscribe στο κανάλι του Νίκου, στο Youtube εδώ: 

https://www.youtube.com/channel/UCzUeKtp940CSLJbjEX0ZRfQ

Θα ακολουθήσει και συνέντευξη σύντομα στο δικό μας κανάλι στο Youtube, αφού περνούσαμε τόσο ωραία με τον Νίκο, που είπαμε να του κάνουμε και μερικές ακόμη μικρές και πιο προσωπικές ερωτήσεις για τον ίδιο!