Το μήνυμα της Μαίρης Συνατσάκη με αφορμή την ημέρα της γυναίκας!

Mε αφορμή την ημέρα της γυναίκας, η Μαίρη Συνατσάκη ανέβασε μία φωτογραφία topless στην οποία έγραψε το ακόλουθο μήνυμα:

«162 χρόνια πριν, μια ομάδα εργατριών από κλωστοϋφαντουργικές φάμπρικες στη Νέα Υόρκη διαδήλωσε διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασιάς και αξιοπρεπείς μισθούς.

162 χρόνια έχουν περάσει και υπάρχουν ακόμη χώρες στον πλανήτη που θα επιτρεπόταν να με συλλάβουν, να με φυλακίσουν ή/και να με χτυπήσουν αν ήθελα να κάνω τόπλες μπάνιο σε μια παραλία.

Είναι 2019 και ακόμη υπάρχουν χώρες στον πλανήτη που τα κορίτσια παντρεύονται ενώ είναι ακόμη παιδιά, επιτρέπεται ο συζυγικός βιασμός, απαγορεύεται η άμβλωση ακόμη κι όταν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας και η ενδοοικογενειακή βία ΔΕΝ θεωρείται έγκλημα.

Για όλες εκείνες τις γυναίκες που πάλεψαν για εμάς, για εκείνες που βιώνουν αυτές τις φρικτές συνθήκες μεταχείρισης, για την ψαλίδα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών που αναμένεται να κλείσει (ίσως) το 2059, για τις 5000 γυναίκες που δολοφονούνται κάθε χρόνο για “λόγους τιμής”, για όλες εκείνες που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, ας μην κάνουμε αυτήν την “γιορτή” αφορμή για λουλούδια και σοκολατάκια, αλλά μια ακόμη ημέρα που θα ανοίξουμε το στόμα μας και θα πούμε, «Είμαστε εδώ! Έχουμε αξία! Μας ανήκουν όλα όσα ανήκουν στον οποιονδήποτε άνδρα» και όλοι μαζί να κάνουμε επιτέλους νόρμα αυτό που δεδομένα θα έπρεπε να ισχύει από την απαρχή του κόσμου.

Ενωμένοι και Άνθρωποι. Ισότιμοι και Μαζί.».

Δείτε τη φωτογραφία:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

162 χρόνια πριν, μια ομάδα εργατριών από κλωστοϋφαντουργικές φάμπρικες στη Νέα Υόρκη διαδήλωσε διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασιάς και αξιοπρεπείς μισθούς. 162 χρόνια έχουν περάσει και υπάρχουν ακόμη χώρες στον πλανήτη που θα επιτρεπόταν να με συλλάβουν, να με φυλακίσουν ή/και να με χτυπήσουν αν ήθελα να κάνω τόπλες μπάνιο σε μια παραλία. Είναι 2019 και ακόμη υπάρχουν χώρες στον πλανήτη που τα κορίτσια παντρεύονται ενώ είναι ακόμη παιδιά, επιτρέπεται ο συζυγικός βιασμός, απαγορεύεται η άμβλωση ακόμη κι όταν κινδυνεύει η ζωή της γυναίκας και η ενδοοικογενειακή βία ΔΕΝ θεωρείται έγκλημα. Για όλες εκείνες τις γυναίκες που πάλεψαν για εμάς, για εκείνες που βιώνουν αυτές τις φρικτές συνθήκες μεταχείρισης, για την ψαλίδα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών που αναμένεται να κλείσει (ίσως) το 2059, για τις 5000 γυναίκες που δολοφονούνται κάθε χρόνο για “λόγους τιμής”, για όλες εκείνες που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, ας μην κάνουμε αυτήν την “γιορτή” αφορμή για λουλούδια και σοκολατάκια, αλλά μια ακόμη ημέρα που θα ανοίξουμε το στόμα μας και θα πούμε, «Είμαστε εδώ! Έχουμε αξία! Μας ανήκουν όλα όσα ανήκουν στον οποιονδήποτε άνδρα» και όλοι μαζί να κάνουμε επιτέλους νόρμα αυτό που δεδομένα θα έπρεπε να ισχύει από την απαρχή του κόσμου. Ενωμένοι και Άνθρωποι. Ισότιμοι και Μαζί.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Sinatsaki (@mairiboo) στις