Onassis Festival NY 2019 | Democracy is coming

Onassis Festival NY 2019
Νέα Υόρκη | Public Theater & La MaMa
από 10 έως 28 Απριλίου 2019

Democracy is coming στην Αμερική. To Onassis Festival 2019 στη Νέα Υόρκη επικεντρώνεται για 19 ημέρες στη δημοκρατία και σε συνεργασία με το Public Theater εξετάζει την εξέλιξή της από την Αρχαία Ελλάδα έως τη σύγχρονη Αμερική, με παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις.

Το Ίδρυμα Ωνάση εμπλέκεται με τον πολιτισμό με την έννοια του τρόπου ζωής – όχι μόνο της τέχνης. Θέλει να εγείρει τη δημόσια περιέργεια, να αρχίζει ή να συνεχίζει τη συζήτηση γι’ αυτό που γίνεται, θα έπρεπε ή θα θέλαμε να γίνεται στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, σε όλο τον κόσμο. Τον ερχόμενο Απρίλιο διοργανώνει στην Αμερική, σε συμπαραγωγή με το Public Theater της Νέας Υόρκης, το ONASSIS FESTIVAL 2019: DEMOCRACY IS COMING, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 28 Απριλίου 2019 στη Νέα Υόρκη, στο Public Theater και στο La MaMa. Το φεστιβάλ Democracy Is Coming διαρκεί 19 μέρες και είναι ένα φεστιβάλ τεχνών και ιδεών που τιμά, αξιολογεί και στοχάζεται πάνω στη δημοκρατία – ίσως την πιο φημισμένη ελληνική καινοτομία. Μέσω ενός ποικίλου προγράμματος θεάτρου, μουσικής, συζητήσεων και άλλων εκδηλώσεων, το Ίδρυμα Ωνάση και το Public Theater, ένας ελληνικός και ένας αμερικανικός θεσμός που ενεργά καλλιεργούν τη σκέψη, συνενώνουν καλλιτέχνες και στοχαστές και από τις δύο χώρες, με σκοπό να ερμηνεύσουν και να εκφράσουν μέσω της τέχνης τους τη δημοκρατία.

«Όλες μας οι ενέργειες στο Ίδρυμα Ωνάση έχουν στόχο να προωθήσουν τα δημοκρατικά ιδεώδη και να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους, ιδίως σε εποχές που πολλά από αυτά αμφισβητούνται» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, και συνεχίζει: «Όταν αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το ετήσιο φεστιβάλ μας στο θέμα της Δημοκρατίας, διαπιστώσαμε ότι το Public Theater ήταν ιδανικός συνεργάτης. Στην Αρχαία Ελλάδα το θέατρο ήταν ιερός χώρος, όπου καλλιτέχνες και πολίτες ασκούσαν άφοβα την ελευθερία του λόγου, ασχέτως της κοινωνικής τους θέσης, των θρησκευτικών τους πρακτικών ή της πολιτικής τους ιδεολογίας, και μοιράζονταν μια συναισθηματική εμπειρία που διεγείρει τη σκέψη – και αυτό προσφέρουμε στο Democracy Is Coming.»

Περισσότερα εδώ

,