Η Κατερίνα έρχεται στην Τεχνόπολη και μας ξανασυστήνει την πόλη!

Το ευφάνταστο graphic novel Η Κατερίνα στην Αθήνα, που μόλις εξέδωσε η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ξανασυστήνει στους αναγνώστες την πόλη, με ξεναγούς ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι και τον σκύλο της.

Ένας συνηθισμένος σαββατιάτικος περίπατος εξελίσσεται σε περιπέτεια, που προσφέρει στην Κατερίνα και τον Έκτορα την ευκαιρία να γνωρίσουν γειτονιές, μνημεία και τοπόσημα του κέντρου της Αθήνας, ανακαλύπτοντας τις ιστορίες και τα μυστικά τους.

Την Τρίτη 16 Απριλίου, μικροί και… μεγαλύτεροι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τους ήρωες του βιβλίου και τη δημιουργική ομάδα που τους έδωσε ζωή στο χαρτί. Θα ανακαλύψουν πώς φτιάχνεται ένα κόμικ, θα (ξανα)γνωρίσουν την Αθήνα, τα μνημεία και τις γειτονιές της μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, και θα συμμετέχουν στη δημιουργία μιας πρωτότυπης εικονογραφημένης ιστορίας που θα συνεχίζει την περιπέτεια της Κατερίνας και του Έκτορα από εκεί όπου την άφησε το βιβλίο.

Ακόμη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα έργα των παιδιών των Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» τη σχολική χρονιά 2018-19, καθώς η έκδοση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος.

Πληροφορίες

Πότε: Τρίτη 16 Απριλίου

Ώρα: 17.00-19.00

Πού: «Δεξαμενές Καθαρισμού»

Εμψυχωτές: Γεράσιμος Αβλάμης, Βέρα Καρτάλου, Νικόλας Στεφαδούρος

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή εδώ!

«Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται, από το 2016, από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την ενεργό συμμετοχή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
To graphic novel «Η Κατερίνα στην Αθήνα» εκδόθηκε από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Διανέμεται δωρεάν στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» και θα είναι προσβάσιμο για όλους στον ιστοχώρο kids4thecity.gr.