Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Εφαρμοσμένη Οικονομική (2019-2020)

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Οικονομική για το Ακαδ. Ετος 2019-20, στις κατευθύνσεις:

1. Τραπεζική και Χρηματοοικονομική

2. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών

3. Οικονομική της Άμυνας

Το ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Οικονομική» απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (ΜΔΕ) σε τρεις κατευθύνσεις. Όλες οι κατευθύνσεις του Προγράμματος οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) επιπέδου Master of Science (MSc) στην «Εφαρμοσμένη Οικονομική» και απευθύνονται σε όσους/όσες επιθυμούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, να διευρύνουν τις γνώσεις τους ή να προετοιμαστούν για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας 18 μηνών για πλήρη φοίτηση ή 36 μηνών για μερική φοίτηση και γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Οι ενδιαφερόμενοι αξιολογούνται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και συνέντευξη. Οι συνεντεύξεις θα γίνουν στις 11 & 12 Ιουλίου 2019 και έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο.

To Α’ εξάμηνο περιλαμβάνει 4 υποχρεωτικά μαθήματα και ένα υποχρεωτικό σεμινάριο. To Β΄ εξάμηνο περιλαμβάνει δύο υποχρεωτικά μαθήματα και δύο μαθήματα επιλογής και ένα υποχρεωτικό σεμινάριο. Το Γ’ εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Τα μαθήματα του ΠΜΣ διδάσκονται απογευματινές ώρες τις καθημερινές ή/και Σάββατο πρωί. Τα μαθήματα της κατεύθυνσης Οικονομική της Άμυνας καθώς και 4 μαθήματα της Κατεύθυνσης “Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών” (Διοίκηση Δημοσίων Οργανισμών, Δημόσια Οικονομική, Χωρική Ανάπτυξη και Στρατηγικός Σχεδιασμός, Εφαρμοσμένη Οικονομική) προσφέρονται Παρασκευή απόγευμα & Σάββατο πρωί.

Τα τέλη φοίτησης ορίζονται σε 2.700 € και καταβάλλονται σε 3 δόσεις (πλήρη φοίτηση) ή 6 δόσεις (μερική φοίτηση).

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ apply.master.econ.uth.grτου ΠΜΣ μέχρι την Δευτέρα 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 (ώρα 19:00).

Πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά στη Γραμματεία του ΠΜΣ στο 24210-74700, Δευτέρα Παρασκευή 10.00-13.00 και στην ιστοσελίδα μας: http://master.econ.uth.gr.

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ

Αν. Καθηγητής Στ. Παπαδάμου

Μπορείτε να βρείτε την προκήρυξη του ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Οικονομική στο σύνδεσμο εδώ.

Χρήσιμες ημερομηνίες:

  • Υποβολή αιτήσεων μέχρι Δευτέρα 8 Ιουλίου
  • Συνεντεύξεις υποψηφίων: 11 & 12 Ιουλίου
  • Ανακοίνωση επιτυχόντων: 18 Ιουλίου
  • Έναρξη μαθημάτων ΠΜΣ: Οκτώβριος