Φεστιβάλ Κωμωδίας| Στο θέατρο Vault

“Φεστιβάλ Κωμωδίας”
τον Ιούνιο
από τις θεατρικές ομάδες του Vault
Στο Θέατρο Vault
1 έως τις 23 Ιουνίου 2019

Στη σκηνή ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτό τον Ιούνιο στον Πολυχώρο VΑULT, για να χαρίσουν το γέλιο μέσα από τρία Νεοελληνικά έργα, τεσσάρων σπουδαίων ελλήνων δημιουργών.

Έξι θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια θα παρουσιάσουν έξι παραστάσεις από τις 1 έως τις 23 Ιουνίου. Δύο διαφορετικές εκδοχές για το έργο του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου “Ποια Ελένη;” , τρεις εκδοχές για τη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων” του ΑΡΚΑ (σε διασκευή Δημήτρη Αγορά), και την κωμική εκδοχή της “Ψιλικατζούς” της Κωνσταντίνας Δελημήτρου (σε διασκευή Δημήτρη Καρατζιά).

Λίγα λόγια για τα έργα:

Ποια Ελένη;», του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε μια παράσταση – παρωδία, που καυτηριάζει μοναδικά την ομορφιά και τον έρωτα, διακωμωδώντας το μύθο της ωραίας Ελένης και τον Τρωικό Πόλεμο. Το «Ποια Ελένη;» παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2004 στην Σκηνή Κοτοπούλη Ρεξ, σε παραγωγή Εθνικού Θεάτρου κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές ενώ λόγω της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε επαναλήφθηκε και την επόμενη θεατρική σεζόν

“Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, του ΑΡΚΑ (σε θεατρική διασκευή του Δημήτρη Αγορά)

Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ανεβαίνουν στη σκηνή. Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” γίνονται πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, όπου τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

“Η Ψιλικατζού”, της Κωνσταντίνας Δελημήτρου (σε νέα διασκευή του Δημήτρη Καρατζιά)

Μια παράσταση βασισμένη στο αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό Best Seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου. Εννέα ηθοποιοί μπαίνουν στο “Ψιλικατζίδικο” της Κωνσταντίνας και αφηγούνται τις κωμικοτραγικές ιστορίες της μέσα από το μαγαζάκι της. Μιλάνε για τη γειτονιά στη Νίκαια, τους παράξενους πελάτες, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τη μετανάστευση, τα καμώματα των μικρών μαθητών, τα παιδικά της χρόνια. Ιστορίες και αναμνήσεις από μια Αθήνα που δεν τη βλέπουμε στις ειδήσεις, από μια Ελλάδα που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή συνήθως προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθετική επιμέλεια/ Διδασκαλία ρόλων: Δημήτρης Καρατζιάς
Μουσική επιμέλεια – διδασκαλία: Μάνος Αντωνιάδης
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου – Θοδωρής Μαργαρίτης
Σκηνική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Δημήτρης Καρατζιάς
Κοστούμια της παράστασης “Ποια Ελένη;”: Ειρήνη Λιλάκου
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου