Καλοκαίρι στην πόλη – 10 τρόποι για να την παλέψεις!

Το καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία έχει ανέβει, ο ήλιος μας χαρίζει απλόχερα τη λάμψη του και οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε την άδεια μας για να ξεχυθούμε στα νησιά και στα χωριά μας.

καλοκαίρι στην πόλη

Μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ημερομηνία που σηματοδοτεί ώρες ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, είμαστε αναγκασμένοι να υπομένουμε το καλοκαίρι στην πόλη. Ωστόσο, βρήκαμε μερικούς αποδοτικούς τρόπους που θα μας φτιάξουν λίγο τη διάθεση και θα μας κάνουν να ξεχάσουμε πως είμαστε ακόμα στο κλεινόν άστυ και στο εκάστοτε άστυ.

1. Ανοίξτε το αιρ κοντισιον και απολαύστε έναν παγωμένο καφέ ή ice tea διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο ή παίζοντας εκείνο το pc game που είχατε αφήσει στη μέση.

2. Ξεφύγετε για λίγο από την καυτή πόλη και απολαύστε το μπάνιο σας σε κάποια από τις, αρκετές ομολογουμένως, παραλίες της Αττικής. Αν δεν είστε από τους φανατικούς της παραλίας, υπάρχει πάντα και η επιλογή της πισίνας.

3. Το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή που πραγματοποιούνται συναυλίες τόσο από Έλληνες καλλιτέχνες οσο και από ξένους. Ότι μουσική και να ακούτε, σίγουρα θα βρείτε μια συναυλία που να σας ταιριάζει.

4. Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ένα δροσιστικό κοκτέιλ είτε δίπλα στη θάλασσα είτε σε κάποια από τις ταράτσες των μαγαζιών στο κέντρο είναι η ιδανική επιλογή για να κλείσετε τη μέρα σας;

5. Για τους σινεφίλ, το καλοκαίρι συνεπάγεται θερινά σινεμά! Επιλέξτε ένα από τα πολλά σινεμά που βρίσκονται στην Αττική και απολαύστε την ταινία σας κάτω από τα αστέρια.

6. Βραδινό μπάνιο στη θάλασσα συνοδευόμενο από μπύρες, junk food, μουσική και καλή παρέα!

7. Ο καλός καιρός ευνοεί τις εκδρομές, τις πεζοπορίες, τη ποδηλατάδα και γενικότερα τις εξωτερικές δραστηριότητες. Μπορείτε να πάρετε το καλαθάκι σας, να το γεμίσετε με γευστικά καλούδια και να οδηγηθείτε στην πανέμορφη Πάρνηθα για πεζοπορία. Η περιπλάνηση στα μαγικά της μονοπάτια θα σας ανοίξει την όρεξη και τι καλύτερο από ένα πικ νικ κάτω από τα αναζωογονητικά της δέντρα; Αν είστε τυχεροί θα συναντήσετε και τα ελαφάκια της Πάρνηθας!

8. Για τους ρομαντικούς της παρέας, προτείνουμε τις βραδινές ξεναγήσεις που διοργανώνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών στο κέντρο επισκεπτών του Θησείου και της Πεντέλης.

9. Το καλοκαίρι, για τους νησιώτες κυρίως, ισοδυναμεί με ψαρομεζέδες, ούζα και στιγμές διασκέδασης. Αν δεν είστε ο μάγειρας στην κουζίνα σας, υπάρχουν πολλά ουζερί και τσιπουραδικά που θα σας ταξιδέψουν για λίγο στα ελληνικά νησιά με τις γεύσεις τους.

10. Μικρές μονοήμερες και διήμερες εξορμήσεις για το Σαββατοκύριακο σε κοντινές περιοχές θα σας τονώσουν και θα σας γεμίσουν τις μπαταρίες για να αντέξετε τις επόμενες μέρες που έρχονται.

Καλό καλοκαίρι!