Κάμπινγκ;; 5 +1 Λόγους Για Να Το Επιλέξεις!

Μερικές φορές χρειαζόμαστε μια μικρή ώθηση για να αφήσουμε τον «πολιτισμό» και να γυρίσουμε πίσω στη φύση. Η διαδικασία εύρεσης ενός χώρου κατασκήνωσης, η οργάνωση και το πακετάρισμα του εξοπλισμού μπορεί να βάλει σε δεύτερη σκέψη ακόμη και τους πιο σκληρούς κατασκηνωτές.

Για εσάς λοιπόν που χρειάζεστε κίνητρα, είστε στο κατάλληλο μέρος!

  1. Επανασύνδεση με τη φύση

Η φύση δεν αποτελεί απλά ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που έχεις συνηθίσει να ζεις. Μένοντας στη φύση αναπτύσσεις την εκτίμηση και το σεβασμό στον κόσμο που σε περιβάλλει. Το κάμπινγκ είναι ένας καλός τρόπος για να το πετύχεις.

  1. Λιγότερη τεχνολογία, περισσότερος χρόνος για εσένα.

Το ξέρουμε οτι αγαπάς πολύ την καφετιέρα σου και το λάπτοπ σου, αλλά η αίσθηση του να αφήνεις πίσω όλες τις σύγχρονες ανέσεις και την τεχνολογία είναι απαραίτητο για να ξεφύγεις από την καθημερινή σου ρουτίνα. Πήγαινε για κάμπινγκ, άφησε πίσω τον υπολογιστή σου, κλείσε το κινητό και νιώσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία ελευθερίας.

  1. Άσκηση.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να σου προσφέρει το κάμπινγκ είναι η άσκηση. Δραστηριοποιήσου, πήγαινε για μπάνιο, ποδηλασία, πεζοπορία και απόλαυσε τη φύση.

  1. Ησυχία και ηρεμία.

Man relaxing in a hammock strung between palm trees overlooking the ocean at a tropical island resort

Δουλεύεις σκληρά όλη την εβδομάδα και στο τέλος της χρειάζεσαι ένα διάλλειμα, ένα μέρος για να ηρεμήσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Υπάρχει καλύτερο μέρος από την εξοχή για να βρεις στιγμές ηρεμίας; Το κελάρυσμα του ποταμιού, το κύμα της θάλασσας, το τραγούδι των τζιτζικιών και το αεράκι ανάμεσα στα δέντρα είναι το καλύτερο γιατρικό.

  1. Είναι οικονομικό.

Το κάμπινγκ αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς τρόπους διακοπών. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός, φαγητό και καλή παρέα.

  1. Aναζωπυρώνει τις σχέσεις.

Ακόμα και το καλοκαίρι, τα προγράμματα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα γεμάτα με δραστηριότητες. Η στιγμή όμως που θα καθήσει όλη η παρέα γύρω από τη φωτιά, πίνοντας μπύρες κάτω από τον νυχτερινό ουρανό, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της παρέας να συζητήσουν και να αναζωπυρώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις.