ANIMART: έρχεται στην Ύδρα το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία

Ένα πλούσιο πρόγραμμα υπόσχεται η ANIMART (σχολείο – φόρουμ – φεστιβάλ) (www.animartgreece.eu) από τις 22 έως την 31η Ιουλίου στην όμορφη Ύδρα, όπου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και με τη συνεργασία των Εργαστηρίων Τέχνης και Λόγου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας.

Μια καλή αφορμή να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο πανέμορφο (και τόσο κοντινό στην Αθήνα) νησί, που είναι ταυτισμένο με την τέχνη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διακεκριμένη ηθοποιό και θεατρική σκηνοθέτρια Ρούλα Πατεράκη, η οποία το Σάββατο 27 Ιουλίου (9 μ.μ.) θα ερμηνεύσει σε θεατρικό αναλόγιο, και σε πανελλήνια πρώτη, το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ευλογία», το οποίο βασίζεται στη γνωστή ζωγραφική σύνθεση του Θεόδωρου Βρυζάκη με τίτλο «Η ευλογία των σημαιών υπό του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού» (1868). Η Γιώτα Βέη ερμηνεύει α καπέλα ιστορικά δημοτικά τραγούδια.

Η Animart θα υποδεχθεί επίσης στην Ύδρα τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη ο οποίος τη Δευτέρα 29 Ιουλίου (9 μ.μ.) θα διαβάσει το ποίημα «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελπίδας Σκούφαλου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη, σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία Ελλάδος.

Με ένα ακόμα θεατρικό αναλόγιο («O γαρ έρως ως ύδωρ» του Μάνου Λαμπράκη) θα ανοίξει άλλωστε η Animart 2019, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου (9 μ.μ.) στην Οικία του Αλέξη Βερούκα. Διαβάζει ο Βασίλης Μίχας (γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Επιστροφή») και σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης, ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας bijoux de kant, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν».

Η ANIMART 2019

H ANIMART (σχολείο – φόρουμ – φεστιβάλ) θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα από 22 έως 31 Ιουλίου 2019, υπό την Αιγίδα του Δήμου Ύδρας και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Τέχνης και Λόγου Ύδρας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ).

Οργανωτικός υπεύθυνος: Βασίλης Μπούτος.

Οι δράσεις της (θέατρο, κινηματογράφος, φωτογραφία, χορός, μουσική) θα απλωθούν σε διάφορους χώρους του νησιού: από την Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ύδρας, μέχρι το Καμίνι, τον θερινό κινηματογράφο «Γαρδένια», την Δημοτική Αγορά Ύδρας και άλλους υπαίθριους χώρους.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Περισσότερα εδώ