Αίγινα: Ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφτείς!

Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού. Λόγω της φυσικής ομορφιάς της όσο και της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί ιδανικό προορισμό για εξορμήσεις λίγων ημερών όποια εποχή και να την επιλέξετε.

αίγινα προορισμός

Τα αξιοθέατα της Αίγινας

Το νησί έχει πολλά σπουδαία αξιοθέατα, γραφικά χωριά και περίχωρα τα οποία αξίζει να εξερευνηθούν.

αίγινα προορισμός

Ένα από αυτά είναι ο Ναός της Αφαίας. Αποτελείτε από κίονες δωρικού ρυθμού και χρονολογείται περίπου στο 500 π.Χ. Σε αφήνει έκπληκτο τόσο η ομορφιά του όσο και η αρχιτεκτονική του. Λέγεται ότι μαζί με τους ναούς του Παρθενώνα στην Αθήνα και του Ποσειδώνα στο Σούνιο σχηματίζει ένα ισοσκελές τρίγωνο.

Ένα ακόμα αξιοθέατο αποτελεί ο πύργος του Μαρκέλου που χρονολογείται στο τέλος του 17ου αιώνα. Ήταν ένας Ενετικός πύργος που χρησιμοποιούνταν σαν παρατηρητήριο.

πύργος μαρκέλου αίγινα

Απέναντι από το λόφο της Παλαιοχώρας και μόλις 6 χλμ. από το λιμάνι θα βρείτε το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Αναστηλώθηκε το 1904 από τον Άγιο Νεκτάριο και στέγασε εκεί τη Μονή της Αγίας Τριάδας, η οποία είναι γνωστή και ως το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

άγιος νεκτάριος αίγινα

Η Παλαιοχώρα ή αλλιώς Νησιώτικος Μυστράς, είναι το μέρος που είχαν καταφύγει οι Αιγινίτες το 896 μ.Χ. για να προστατευτούν από τις επιδρομές των Σαρακινών κουρσάρων. Το μέρος αυτό τώρα έχει διάσπαρτα ερείπια που απέμειναν από τη Βυζαντινή πόλη και 35 περίπου εκκλησίες που οι πιο πολλές φέρουν διακόσμηση τοιχογραφιών διαφόρων εποχών, από τον 13ο έως και τον 18ο αιώνα. Στην κορυφή της Παλαιοχώρας δεσπόζει ένα κάστρο που έχτισαν οι Βενετοί το 17ο αιώνα.

Πέρα όμως από τα αξιοθέατα, η Αίγινα είναι ένας προορισμός που προσφέρει ελκυστικές αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα καθαρά νερά τόσο για θαλάσσια αθλήματα, όσο και για χαλάρωση. Διαβάστε το βιβλίο σας και απολαύστε τον καφέ σας ρεμβάζοντας την ομορφιά του τοπίου.

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες της Αίγινας

Μόλις 4 χλμ. από το λιμάνι θα βρείτε την παραλία του Μαραθώνα. Αποτελείται από 2 διαδοχικές οργανωμένες παραλίες που τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η αμμουδιά και η πυκνή βλάστηση.

Σε απόσταση 8 χλμ. από την πόλη της Αίγινας συναντάμε την παραλία της Αιγινήτισσας. Η βλάστηση φτάνει μέχρι την αμμουδερή οργανωμένη παραλία και σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά καθιστούν την Αιγινήτισσα μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού.

παραλια αιγινίτισα

Από την άλλη πλευρά του νησιού συναντάμε την Αγία Μαρίνα. Η παραλία της Αγίας Μαρίνας αποτελείται από περίπου μισό χλμ. αμμώδους έκτασης και πλαισιώνεται από πευκόδασος το οποίο σε κάποια σημεία φτάνει κοντά στη θάλασσα.

αγία μαρίνα αίγινα

Σε απόσταση περίπου 4 χλμ. από το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, τη Σουβάλα, συναντάμε τη Βαγία. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό το οποίο είναι άριστος προορισμός για ήρεμες και χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές.

Η Αίγινα, όποια εποχή και να πάτε θα σας αποζημιώσει με τις ομορφιές της! Επιλέξτε την για κοντινές διήμερες αποδράσεις και ξεφύγετε από την καθημερινότητα!