Ανακαλύψτε τον μαγικό κόσμο του καφέ στο 4ο AthensCoffeeFestival!

Το τριήμερο 28-30/9 η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι θα γίνει ακόμα μία χρονιά το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ αλλά και των coffeelovers γενικότερα.

Το AthensCoffeeFestival αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά φεστιβάλ στην αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της στην χώρα μας ενώ έχει καταφέρει να μυήσει στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ χιλιάδες καταναλωτές. Σε πολύ σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις 4 χρόνια, δημιουργήθηκε μία δυναμική η οποία αποτυπώνεται τόσο στον εντυπωσιακό όγκο επισκεπτών που κάθε χρόνο αυξάνεται όσο και στην ικανοποίηση των ίδιων των εκθετών.

Τα εγκωμιαστικά σχόλια σημαντικών εκπροσώπων από τις κορυφαίες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου, από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους από θεσμικούς φορείς με παγκόσμια παρουσία και δράση, επιβεβαιώνουν τον ρόλο του ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά φόρουμ στην χώρα μας για την αγορά του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης. Κι όλα αυτά σε μία εποχή που η αγορά του καφέ σημειώνει διαρκή ανάπτυξη με ολοένα και περισσότερες καινοτομίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα, εμβληματικοί οίκοι καφέ, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι specialtycoffeeroasters αλλά και ευρύ κοινό δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο AthensCoffeeFestival.

Όλες οι κορυφαίες εταιρίες καφέ συμμετέχουν στο ACF

120  από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν στον κλάδο του καφέ και διαμορφώνουν τις εξελίξεις τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως θα συμμετέχουν στο 4οAthensCoffeeFestival. Aπό τις μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και από προμηθευτές ροφημάτων (καφέ, τσάι, energydrinksκλπ) μέχρι εξειδικευμένα e-shops κ.α., όλα τα διεθνούς φήμης brandsαλλά και ελληνικές εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει και έχουν καταφέρει να γίνουν και αυτές leader του κλάδου στην χώρα μας, θα δώσουν το δυναμικό «παρών». Σε μία εκθεσιακή επιφάνεια 6.000 τ.μ., οι 40.000 αναμενόμενοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν νέα και καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα κάνουν τη διαφορά στην επιχείρηση τους και θα τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το προϊόν που προσφέρουν στον πελάτη τους ενώ οι καταναλωτές θα δουν νέες προτάσεις για την οικιακή χρήση τόσο σε ροφήματα όσο και σε homecoffeemachines.

Παράλληλες εκδηλώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Έλληνες και ξένοι κορυφαίοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν στα CoffeeMasterclasses όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, ιδέες που θα συμβάλουν στην περεταίρω ανάπτυξη και ότι θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα σε διεθνές επίπεδο την αγορά. Παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialtycoffee κ.ά.

Με ατμόσφαιρα φεστιβαλική

Φεστιβάλ χωρίς καλή μουσική δεν γίνεται. Έτσι, η κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα «πλημμυρίσει» από μελωδίες και ενέργεια. Καθημερινά, λοιπόν θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (EnLefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός, ο Γιάννης Γιακουμάκης και συναυλία με το συγκρότημα Αlcatrash (28/09).

Με την αιγίδα του SCA Greece

Το AthensCoffeeFestival τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού SpecialtyCoffee Association και για τη διοργάνωση του συνεργάζεται με τον SCA Greece, θεσμικό εκπρόσωπο του στη χώρα μας,

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.athenscoffeefestival.gr

Ημερομηνία: 28-30/9

Έναρξη: Σ/Κ: 10:00-22:00 Δ: 12:00-21:00