Δημήτρης Υφαντής: Παρουσίαση δίσκου και Live

Δημήτρης Υφαντής
“συνΩδεύοντας”
Παρουσίαση Δίσκου και Live
Στο Σταυρό του Νότου Club
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ο Δημήτρης Υφαντής έρχεται στην Αθήνα από τα Γιάννενα για να μας παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες μετά από έρευνα και μελέτη πολλών ετών πάνω στο Ηπειρώτικο τραγούδι.

Πρόκειται για ένα διπλό cd με 33 τραγούδια χωρισμένα σε μικρές ενότητες που φτιάχτηκε για να «συνΩδεύει» τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές όσων αγαπούν την Ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.

Είναι μια σύγχρονη, έντεχνη ίσως προσέγγιση που προσπαθεί να φτάσει και να αγγίξει την ουσία των τραγουδιών, με μια ευγενική και σεμνή ερμηνεία.

Τραγούδια από το Πωγώνι, το Ζαγόρι, άλλες περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο, τα οποία ανασαίνουν σε μια δροσερή ενορχήστρωση που δεν απέχει όμως πολύ από τις γνήσιες εκτελέσεις.

Υπάρχουν και 2 διασκευές γνωστών Ηπειρώτικων τραγουδιών που θέλουν να δείξουν πως τα σύνορα της Ηπειρώτικης μουσικής μπορούν να ανοίξουν και σε άλλες μουσικές χωρίς όμως να προσβάλλεται το μεγαλείο τους.

Στο πρόγραμμα εκτός από την παρουσίαση αποσπασμάτων της ηχογράφησης, θα ακούσουμε τραγούδια του ίδιου του ερμηνευτή επίσης λαϊκά και έντεχνα άλλων δημιουργών, καθώς και παραδοσιακά από άλλες περιοχές της Ελλάδας.