Εκθεση βιντεοπαιχνιδιών – Expo jeux vidéo S’il vous PLAY

Mια έκθεση που θα σας μυήσει στην πλούσια ανεξάρτητη γαλλική δημιουργία στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών!
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται εργαστήρια με ελεύθερη συμμετοχή.

Το βιντεοπαιχνίδι, αν και θεωρείται συχνά καθαρή ψυχαγωγία, προσφέρει στην πραγματικότητα έναν πολύ μεγάλο πλούτο σε ότι αφορά τη γραφή και τα είδη.

Στη σκιά των πιο γνωστών παραγωγών βρίσκεται ένα πλήθος πρωτότυπων παιχνιδιών, των οποίων η ποικιλομορφία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν του ανεξάρτητου κινηματογράφου ή των εναλλακτικών κόμικς. Και οι γαλλικές δημιουργίες αποτελούν συχνά πηγή έμπνευσης στην εξερεύνηση αυτού του νέου μέσου.

Η έκθεση S’il vous Play ! σας προσκαλεί να ανακαλύψετε κάποιες από αυτές τις δημιουργίες, είτε πρόκειται για εμπορικές παραγωγές από ανεξάρτητα στούντιο που έχουν ήδη καθιερωθεί, είτε για παιχνίδια “δημιουργών”, πειραματικά, οικεία, στρατευμένα, που υλοποιούνται μερικές φορές μέσα σε λίγες μέρες μόνο – αλλά πάντα καινοτόμα. Αυτά τα παιχνίδια προσφέρονται σε διαφορετικά μέσα, υπολογιστές, κονσόλες και tablet.

Κάθε απόγευμα τον Νοέμβριο, ο Christophe Caporilli, ιστορικός και δημοσιογράφος βιντεοπαιχνιδιών για την Daily Mars και συνιδρυτής του podcast Au Tour du Mic, θα τους παρουσιάσει σε έμπειρους παίκτες και θα βοηθήσει αυτούς που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία.

<<S’il vous PLAY, τα ανεξάρτητα βιντεοπαιχνίδια σε έκθεση!>>

Στο πλαίσιο του <<Ψηφιακού Νοέμβριου 2019>> :
https://www.facebook.com/events/725724984561411/

************************************************************************
05-30.11.2019 | Βιβλιοθήκη Octave Merlier, Γαλλικό Ινστιτούτο
>> Τρίτη με Παρασκευή, 15.00 με 19.00
>> Σάββατο, 10.00 με 14.00.

Είσοδος ελεύθερη