Περισσότερα από ένα IB: Εκδήλωση γνωριμίας με το πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Οι υποψήφιοι μαθητές και οι γονείς τους θα γνωρίσουν τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει το International Baccalaureate Diploma (IB DP) του Pierce στην ημερίδα Pierce IB Open Day.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το Pierce πραγματοποιεί το Pierce ΙΒ Open Day, μία ημερίδα γνωριμίας ειδικά για γονείς και μαθητές που ενδιαφέρονται να ανοίξουν τα φτερά τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το πρόγραμμα IB του Pierce είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενσωματωθούν αβίαστα στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα διεθνών πανεπιστημίων κύρους και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής εποχής!

Το IB DP είναι ένα απαιτητικό, πλήρες, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διεθνή εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό. Είναι ένα διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα από κορυφαία πανεπιστήμια, που προετοιμάζει μαθητές ηλικίας 16-19 ετών, ώστε να επιτύχουν στις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του Διπλώματος. Σχεδιάστηκε με στόχο την ακαδημαϊκή, πνευματική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών.

Ειδικότερα:

  • Το ΙΒ Diploma του Pierce διαθέτει ολιγομελή τμήματα των 5-15 μαθητών, ώστε να διευκολύνεται η μάθηση.

  • Προσφέρει υποστήριξη στους μαθητές επιπλέον των ωρών διδασκαλίας, επιτρέποντας στις οικογένειες να μειώσουν την ιδιωτική διδασκαλία και να περιορίσουν τα πρόσθετα έξοδα. Το Pierce κάθε χρόνο προσφέρει 5 υποτροφίες με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση στις εξετάσεις και τη συνολική αξιολόγηση του υποψηφίου, καθώς και την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. .

  • Οι καθηγητές είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου και διαθέτουν πλούσια πείρα σε προγράμματα ΙΒ του εξωτερικού.

  • Το πρόγραμμα αξιοποιεί όλες τις βαθμίδες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree, Alba Graduate Business School). Οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε μοναδικές υποδομές αιχμής, όπως η πρωτοποριακή Αίθουσα Προσομοίωσης Συναλλαγών, η βιβλιοθήκη JSB Library, η Αίθουσα Τέχνης, κ.ά, απολαμβάνοντας έτσι ένα πολυδιάστατο και ποιοτικό σύστημα διδασκαλίας.

  • Το πρόγραμμα IB είναι πλήρως ενσωματωμένο στη σχολική ζωή. Ακόμη, οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρει το Κολέγιο, επιλέγοντας από περισσότερους από 50 Oμίλους, πανελλήνιους ή ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και διεθνή προγράμματα.

  • Ήδη το Pierce σημειώνει σταθερά υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτά και ακόμα περισσότερα θα ανακαλύψουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, από τις 10:30 το πρωί, στο campus του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από καθηγητές και συμβούλους του προγράμματος, να ακούσουν τις εμπειρίες αποφοίτων του προγράμματος,

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για κράτηση θέσης μπορείτε να βρείτε εδώ