Rendez-vous Campus France: Tα πάντα για τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία!

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία!

Η Γαλλία είναι μια από τις πιο φιλόξενες χώρες για τους διεθνείς φοιτητές. Είναι η τέταρτη χώρα παγκοσμίως και η πρώτη γαλλόφωνη χώρα, στην υποδοχή φοιτητών, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Οι σπουδές στη Γαλλία συνεπάγονται ένα εκπαιδευτικό σύστημα πλούσιο, πολυμορφικό και με υψηλές επιδόσεις, από το οποίο επωφελούνται τουλάχιστον 323 933 αλλοδαποί φοιτητές, δηλαδή το 12% του συνόλου των φοιτητών στη χώρα. 73 πανεπιστήμια, πάνω από 200 σχολές μηχανικών, 150 εμπορικές σχολές και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, 120 δημόσιες ανώτατες σχολές τέχνης και ινστιτούτα προσφέρουν προγράμματα σπουδών που απευθύνονται σε όλων των ειδών τις απαιτήσεις.

Επίσης, η πρόσφατη καινοτομία της ανώτατης γαλλικής εκπαίδευσης που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος προγραμμάτων σπουδών στα αγγλικά, κυρίως σε επίπεδο Master, σε όλους τους επιστημονικούς τομείς, προσελκύει ακόμα περισσότερους αλλοδαπούς φοιτητές, εφόσον η γνώση της γαλικής γλώσσας δεν έιναι απαραίτητη για τη φοίτηση σε αυτά. Ένα άλλο πλεονέκτημα των σπουδών στη Γαλλία είναι ότι η προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης καλύπτει το σύνολο της επικράτειας της χώρας με παρουσία σε όλες τις περιφέρειες, ισάξιας ποιότητας σπουδών.

Αυτό το ραντεβού Campus France θα έχει λοιπόν ως θέμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και τα βασικά σημεία αυτής της διάλεξης θα είναι: Η οργάνωση των σπουδών στη Γαλλία, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα υποτροφιών, η φοιτητική ζωή στη Γαλλία. 

Όπως σε όλες τις συναντήσεις Campus France, θα δοθεί επίσης ο λόγος στους Alumni που θα διηγηθούν πως βίωσαν την εμπειρία των μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τους θέσει ερωτήσεις.

Πότε; Tετάρτη, 04.12.2019, στις 17: 00

Που; Auditorium theo angelopoulos – IFG

Είσοδος ελεύθερη

Για οποιαδήποτε πληροφορία: athenes@campusfrance.org