Ορκωμοσία! Έφτασε η μεγάλη σου στιγμή

Κάθε φοιτητής μόλις περάσει από τα δύο με τρία χρόνια στη σχολή του αρχίζει σιγά σιγά να σκέφτεται την στιγμή που επιτέλους θα περάσει όλα τα μαθήματα, χρωστούμενα και καινούργια και θα πάρει το πολυπόθητο πτυχίο.

Όταν λοιπόν βρίσκεσαι μια ανάσα πριν την ανακοίνωση του βαθμού στο τελικό μάθημά σου και βγαίνουν, καθυστερημένα φαντάζομαι σε όλους, τα αποτελέσματα και δεις ότι αυτή τη φορά το πέρασες και ξεμπέρδεψες, η χαρά που σε διακατέχει δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. 

Αφού λοιπόν έχεις πάρει ήδη στα χέρια σου την αναλυτική βαθμολογία, έχεις και το χαρτί που πιστοποιεί ότι περάτωσες με επιτυχία τις σπουδές σου, μένει να οριστεί από την σχολή σου η ημερομηνία και η ώρα της ορκωμοσίας! Μόλις μάθεις κι αυτό, ειδικά για μας τις γυναίκες, αρχίζει θα λέγαμε ένας μίνι μαραθώνιος. Θα πρέπει να σκεφτείς και να βρεις τι ρούχα θα φορέσεις, τι παπούτσια, ποιους θα καλέσεις, που θα πάτε μετά κι αν θα κάνεις κάτι πιο σπέσιαλ για να το γιορτάσεις, το μακιγιάζ φυσικά θα απασχολήσει το γυναικείο κοινό, όπως και τα μαλλιά και βέβαια το μανικιούρ που θα επιλέξεις να πας. 

Και φτάνουμε τώρα στην παραμονή αυτής της μεγάλης στιγμής.Έχεις έτοιμα εννοείται από το προηγούμενο βράδυ όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς και μένει μόνο να σηκωθείς το πρωί, να ετοιμαστείς και να πας για την ορκωμοσία σου. Αν βέβαια η πόλη που σπούδαζες είναι διαφορετική με την πόλη που μεγάλωσες και μένεις, εκεί φαντάζομαι θα έχεις ένα παραπάνω άγχος με τους γονείς σου για το που θα τους πας! 

Εσύ πάντως οφείλεις στον εαυτό πρώτα και κυρίως να απολαύσεις αυτή την δική σου ημέρα, να συνειδητοποιήσεις ότι επιτέλους κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής σου και δεν θα λέγεσαι φοιτητής, οπότε βγαίνεις και επισήμως στον κόσμο των ενηλίκων. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου λοιπόν και απόλαυσέ την!