Πώς θα περάσουμε ωραία στο σπίτι μας λόγω Κορωνοϊού!

Εδώ και μια βδομάδα περίπου όλοι μένουμε σπίτι και έχουμε μπει πλέον σε μια άλλη ρουτίνα. Δεν βγαίνουμε όπως συνηθίζαμε, παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα ψώνια, περιοριζόμαστε και μειώνουμε τις παρέες μας.

Είναι μέτρα που όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε για το γενικό καλό και για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοιός. Δεν έχουμε εξάλλου την ευθύνη μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και των γύρω μας, των γονιών μας, των παππούδων μας και γενικά των συνανθρώπων μας.

Όμως μπορόυμε να μένουμε στο σπίτι, αλλά μπορούμε να περάσουμε και μέσα πολύ ωραία! Είτε μένουμε μόνοι μας, είτε ακόμη καλύτερα με την οικογένειά μας, την σχέση μας, είτε συγκατοικούμε με κάποια φίλη ή φίλο, υπάρχουν άπειρα πράγματα για να κάνουμε αυτές τις δύσκολες μέρες.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Καταρχάς να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής ζωής που ζούσαμε, μέχρι πριν από λίγο. Τώρα δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε ότι δεν καθόμαστε ποτέ στο σπίτι μας κι ότι δεν απολαμβάνουμε με την ησυχία μας τα πρωινά μας. Οπότε προτείνω σίγουρα παραπάνω ύπνο!

Επίσης είναι μια ευκαιρία να τα βρούμε με τον εαυτό μας, να μας προσέξουμε λίγο παραπάνω. Μπορούμε να κάνουμε πλέον όση ώρα θέλουμε μπάνιο με αφρόλουτρο, να κάνουμε εμείς οι γυναίκες μάσκες μαλλιών, προσώπου και scrub σώματος. Μπορούμε επίσης να κάνουμε μόνες μας μανικιούρ και πεντικιούρ.

Αν ανήκεις κι εσύ στα άτομα που νιώθουν σαν άρρωστα με τις πυτζάμες όλη την μέρα, σου προτείνω να ντύνεσαι με φόρμες έστω για να νιώθεις πιο ωραία, να αράζεις στο μπάλκονι σου και να απολαμβάνεις την ημέρα και τον ήλιο. Κι αν είσαι γυναίκα, βάψου και λίγο, θα βοηθήσει κι αυτό στην ψυχολογία σου.

Στα άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, σίγουρα επιβάλλεται μια καλή γενική. Detol και απολύμανση σε όλο το σπίτι. Σφουγγάρισμα, σκούπα, καθαρισμός επιφανειών, αλλαγή σεντονιών και άνοιγμα παραθύρων κάθε μέρα για να αερίζεται το σπίτι.

Είναι ευκαιρία να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα σε ρούχα και παπούτσια, καλλυντικά, βιβλία, να αλλάξεις ίσως λίγο τους χώρους. Επιτέλους θα έχεις και τον χρόνο να δεις μια αγαπημένη ταινία ή σειρά, να διαβάσεις εκείνο το βιβλίο που ανέβαλλες καιρό.

Κι αν σου λείπουν οι δικοί σου ή οι φίλοι σου, καφεδάκι και βίντεο κλήση είναι η καλύτερη λύση!