Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: προσφέρει τηλεδιαλέξεις δωρεάν προς το κοινό

Σειρά χρήσιμων και χρηστικών τηλεδιαλέξεων και τηλεσεμιναρίων, που καλύπτουν ποικίλη θεματολογία, οργανώνει τις προσεχείς δύο εβδομάδες, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το δημόσιο πανεπιστήμιο και μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της κοινωνικής του προσφοράς.

Οι τηλε-εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί να τις παρακολουθήσει μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

  • Τηλεσεμινάριο με θέμα «Διαχείριση άγχους σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού»

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 17:00
Μια ωφέλιμη παρέμβαση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που διοργανώνει το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, με δύο παρεμβάσεις:
α) «Διαχείριση άγχους σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού» με την Nάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο
β) «Mind over Matter: Νους επί της Ύλης, Νους επί των Γεγονότων και Νους επί του Σημαντικού», με την Βάγια (Βίκυ) Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ. 

Live linkhttps://bit.ly/3dertc5
 

  • Τηλεδιάλεξη με τίτλο «Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην τέχνη;»

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 19:30
Η Δρ Χάρις Κανελλοπούλου, Ιστορικός Τέχνης και διδάσκουσα στο Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ, αναλύει, μέσα από μια διαδρομή στην ιστορία της τέχνης, τις συλλογές μουσείων, αλλά και τις προτιμήσεις των συλλεκτών στην αγορά της τέχνης, σε ποιο σημείο αναγνώρισης βρίσκονται οι ιστορικές γυναίκες καλλιτέχνες και τι σημαίνει το έντονο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων γι’ αυτές. Είναι μία «μόδα» ή μπορεί τελικά να ωφελήσει στην αναγνώριση του έργου τους;

Live link: https://tinyurl.com/vbqxwec

  • Διαδικτυακή Παρουσίαση του Νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» 

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 18:00
Το Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ οργανώνει την πρώτη του τηλεπαρουσίαση, αφιερωμένη στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό. Το Νέο πρόγραμμα θα παρουσιάσει στο διαδικτυακό κοινό ο Δρ. Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος. Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν οι:
α) Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, Προϊστάμενος του ελληνικού γραφείου του Ιδρύματος Friedrich Naumann για την Ελευθερία, με θέμα «Ιδεολογία, πολιτική και περιφερειακός ανταγωνισμός: η μεταναστευτική κρίση μεταξύ σφύρας και άκμονος»
β) Δρ. Ανδρέας Σταματίου, επί σειρά ετών Διπλωματικός Ακόλουθος Τύπου της Ελλάδας στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα: «Ανατομία της τουρκικής κοινωνίας»

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν μέλη ΔΕΠ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ο Πρόεδρος του Σωματείου Φοιτητών και Αποφοίτων του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.

Live link: https://bit.ly/2IY8pB9
 

  • Τηλεδιάλεξη με γενικό τίτλο «Διδάσκοντας το παρελθόν: Στόχοι, τρόποι, προκλήσεις και προοπτικές» 

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 19:45
Το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ οργανώνει τηλεδιάλεξη με ομιλητές τον Δρα Ανδρέα Μαρκαντωνάτο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Δρα Σπύρο Συρόπουλο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο Καθηγ. Μαρκαντωνάτος θα πραγματευθεί το θέμα: «Τα κλασικά γράμματα στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρόν και μέλλον», ενώ ο Καθηγ. Συρόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Υπάρχει μέλλον στο παρόν του παρελθόντος; Η αρχαιογνωσία σήμερα και η θέση της στην παιδεία του αυριανού κόσμου».

Live Link: https://bit.ly/2UqOBvp